11 Ekim 2012 03:21

Şubat atamaları için birleşiyorlar

Ataması yapılmayan öğretmenler şimdi de sosyal medya aracılığıyla ‘Şubatçılar’ adı altında toplanıyor.  Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in, ataması yapılmayan öğretmenlerle ilgili “ Ben öğretmen olmak isteyenleri Eminönü Camisi’nin önünde bekleyen güvercinlere benzetiyorum. Bekliyorl

Şubat atamaları için birleşiyorlar
Paylaş
Veli Şahin

ANKARA’DA MİTİNG YAPACAKLAR

Ataması yapılmayan öğretmenler olarak Şubat ayına kadar daha fazla kişi, kurum ve siyasi parti ile bir araya gelerek seslerini yükseltmek isteyen Şubatçılar, Kayseri’de de ilk toplantılarını yapıp bir dizi karar aldı. Eğitim Sen Kayseri Şube binasında bir araya gelen Şubatçılara, Şube Yöneticisi Sinan Daşkın da eşlik etti. Şubatçılar bundan sonra da diğer tüm sendika ve siyasi partilere ziyaretlerde bulunarak seslerini duyurmak istiyor. Ayrıca 24 Kasımda tüm Türkiye’den ataması yapılmayan öğretmenlerle Ankara’da buluşarak miting yapacaklar.  (Kayseri /EVRENSEL)


Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Şubatçı öğretmenlerden Güneş Kıyak, tarih öğretmenliği mezunu olduğunu, 82 puan almasına rağmen atanamadığını söyledi. Bu zamana kadar sessizce beklediğini ama bundan sonra 300 bin ataması yapılmayan öğretmenle bir araya gelmeye çalışacağını ifade eden Kıyak, “Bizlere daha önce söz verilen atamaların yerine getirilmesini istiyoruz. Bütün sendikaları, siyasi partileri ve ailelerimizi çağıracağımız büyük bir eylem düşünüyoruz, hep beraber Ankara’ya gideceğiz. Ancak sadece Ankara’da yapılacak eylemle sınırlı kalmayarak Kayseri’de de bildiriler, afişler dağıtacağız. Hatta gerekirse açlık grevine bile gideceğiz” dedi.
“Evli değilim. Bu şartlarda bırakın üç çocuk yapmayı evlenmeyi bile düşünemiyorum” diyen Güneş öğretmen,  çevresinin de baskısı ile karşı karşıya kaldığını şöyle ifade ediyor:  “Bize, ‘neden atanamadın’  diye soruyorlar, puan almama rağmen atanamadığımı açıklayınca yalan söylüyormuşuz, aptalmışız muamelesi yapıyorlar. Ben dışarı çıkmaya korkar oldum. Ailem bile bende bir eksiklik olduğunu düşünüyor, bunu fark ediyorum.”
Daha önce AKP’ye oy verdiğini de anlatan Güneş öğretmen,  “AKP hükümeti, Milli Eğitimden sorumlu olacak kişiyi iktisatçı olarak seçti. Bu bile başlı başına bir çelişki. Haliyle siz eğitimden iktisatçıyı sorumlu yaparsanız, o kişi öğretmenlere eğitime kâr getirecek araçlar olarak bakar” dedi. “Bir Milli Eğitim Bakanı ekonomiden sorumlu bakan gibi konuşarak, ‘paramız yok atayamayız’ diyebiliyor. Bu politikalar geliştikçe AKP’nin geleceği karanlık” diyen Güneş öğretmen, gelinen şüreçte artık ailelerinin de yaptıkları eylemlere destek olmaya başladığını ifade etti.


‘BİZ ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYORUZ’

Milli Eğitim Bakanı’nın açıklamalarına tepkili olduğunu söyleyen Rukiye Karakuş ise, “Bugün ülkenin bakanı çıkıp bizleri yem atılan güvercin yerine koyarsa vatandaş ne yapsın” diye sordu. Bundan önceleri memurlar eylem yaptığında anlamadıklarını ve destek olmadıklarını söyleyen Rukiye öğretmen, “Hata yaptığımızı şimdi anlamaya başladık” dedi. “İlla öğretmen olmak zorunda değilsiniz, başka iş yapın” önerisine de kızan Rukiye öğretmen, “Biz öğretmen olmak istiyoruz” dedi.


‘ATAMAM YÜZÜNDEN SEVDİĞİMDEN AYRILDIM’

Afyon Kocatepe Üniversitesi Metal Öğretmenliği bölümünden 2009 yılında mezun olduğunu anlatan Cengiz Sarı ise yaklaşık 4 yıldır atama beklediğini söyledi. Şu an Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde bir metal fabrikasında işçi olarak çalıştığını kaydeden Cengiz öğretmen, “Şu an işsiz olan on bin metal öğretmeni var. Bugün meslek liselerinin önünü açtıklarını söyleseler de aslında meslek lisesi öğrencilerinin önünü kapatıyorlar” dedi.  “Benim 7 yıl boyunca birlikte olduğum bir arkadaşım vardı ve onu seviyordum. Ancak atamam yapılmayınca evlenme cesaretinde bulunamadım ve ayrıldık. Hani iyi ki ayrılmışız diyorum, yoksa daha fazla yoksulluk çekecektik” diyen Cengiz öğretmen bundan sonra da belki atanınca bile evlenemeyeceğini çünkü belki de eskisi kadar sevemeyeceğini söyledi.  Cengiz öğretmen “Bunun hesabını nasıl vereceksiniz?​” diye sordu.

ÖNCEKİ HABER

Hiçbir anne çocuğuna doya doya sarılamıyor

SONRAKİ HABER

Türkiye sivil havacılık kurallarını çiğnedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa