09 Mayıs 2019 14:34

CHP’li Tahsin Tarhan: Mülakatla öğretmenlerin hakları çalınıyor

CHP Milletvekili Tahsin Tarhan, KPSS’den yüksek puan almasına rağmen mülakatta elenen adayları Meclis gündemine taşıdı.

Fotoğraf: Mesut Karaduman/AA

Paylaş

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, KPSS’den yüksek puan almış ancak mülakatla elenen öğretmen adaylarının yaşadığı sorunları Meclise taşıyarak araştırma önergesi verdi.

Yıllarca eğitim görerek öğretmen adayı olan gençlerin, formasyon, KPSS gibi engelleri aştıktan sonra bir de mülakat zulmüyle uğraşmak zorunda kaldıklarını belirten Tarhan “Daha önce öğretmen atamalarında kameralı sisteme geçilmesi ve mülakat sırasında hak yenmemesi için Milli Eğitim Bakanlığına soru önergesi vermiştik. Ne yazık ki cevap gelmediği gibi yüz binlerce gencimizin sorununa çözüm de üretilmedi. Ülkemizin birçok okulunda hâlâ öğretmen açığı bulunurken iktidarın öğretmen atamalarında mülakat komisyonu eliyle uyguladığı kıyıma göz yummamak gerekmektedir” dedi.

Liyakatten uzak, hak edene değil yandaşa yetki verme anlayışının her geçen gün ülke adına daha vahim sonuçlar doğurduğuna işaret eden Tarhan “Kamudaki tüm atamalarda ve öğretmen atamalarında liyakat ve adalet sistemi yeniden kurulmadıkça ülkemizin içinde bulunduğu zorlukları aşması çok zor olacaktır” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bozcaada Yerel Tatlar Festivali'ne  İstanbul seçimi ertelemesi

SONRAKİ HABER

Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube kongreye hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...