08 Mayıs 2019 11:35
Son Güncellenme Tarihi: 08 Mayıs 2019 16:38

Yazısı basılmayan Kemal Öztürk, Yeni Şafak'taki köşesine ara verdi

Kemal Öztürk'ün Twitter'dan "Detayları yarın" diye duyurduğu yazısı Yeni Şafak'ta yer almadı. Öztürk, gazetedeki yazılarına ara verdiğini açıkladı.

Ekran görüntüsü: @kemalozturk2020/Twitter

Paylaş

Yeni Şafak Yazarı ve Anadolu Ajansı Eski Genel Müdürü Kemal Öztürk, dün Twitter hesabından "YSK kararı uzun yıllar çok tartışılacak... Detaylar yarınki yazımda" dedi ancak yazısı bugünkü gazetede yer almadı. Bugün yine Twitter hesabından açıklama yapan Öztürk, "yayın politikası ve yazıları arasındaki görüş ayrılığı nedeniyle yaşanan sorun yüzünden" yazılarına ara verdiğini duyurdu.

Bir süredir iktidara yönelik eleştirel yazılar yazan ve gazetede bu çizgideki tek yazar olan Öztürk'ün 7 Mayıs'ta Twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyleydi:

"YSK kararı, uzun yıllar çok tartışılacak. Sadece #İstanbul seçimlerini değil, tüm siyaseti etkileyecek bir hava oluşmaya başladı. Ekrem İmamoğlu, başkanlığı elinden alınmış mağdur bir siyasetçi olarak, daha da önemli bir siyasi figür haline geldi. Detaylar yarınki yazımda..."

Öztürk'ün yazısı Yeni Şafak'ın bugünkü sayısında yer almadı.

Okurlarının "Yazınızı gazetede göremedim" tepkisi ve gelen sorular üzerine bir açıklama yapan Öztürk, "Bir çok yerden gelen yoğun sorular nedeniyle bir açıklama yapmam gerekti: Yayın politikası ve yazılarım arasındaki görüş ayrılığı nedeniyle yaşanan sorun yüzünden gazetem @yenisafak da yazılarıma ara verdim. Bunun her iki taraf için de daha uygun olacağını düşündüm. Saygılarımla" dedi.

(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli'de yapılması planlanan çöp tesisi iptal edildi

SONRAKİ HABER

Akkuyu Nükleer Santrali için uyarı: Felaketler temelde başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...