04 Nisan 2014 19:23

Kendisi tarafmış AA taraf değilmiş

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Hükümet yanlısı haberler yaptıkları, hatta seçim günü AKP binasında olduklarına dair iddiaları dün CNN Türk canlı yayınında Aslı Aydıntaşbaş’ın sunduğu ‘Karşı Gündem’ programında cevapladı.

Kendisi tarafmış AA taraf değilmiş
Paylaş

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Hükümet yanlısı haberler yaptıkları, hatta seçim günü AKP binasında olduklarına dair iddiaları  dün CNN Türk canlı yayınında Aslı Aydıntaşbaş’ın sunduğu ‘Karşı Gündem’ programında cevapladı.

Seçim günü AKP genel merkezinde olduğuna dönük iddiaları cevaplayan Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk  “Ben devlet memuru değilim, gazeteciyim, işçiyim. Bizim ajansın bağımsızlığı kanunla sabitlenmiştir. AK Parti genel merkezine gittim. Ben bu partinin bir numaralı iki numaralı ismine 10 yıl çalıştım. Onlarca arkadaşım orada, arkadaşlarım bakan oldu. Benim telefonlarımı dinleyip, bakanlarla görüştü diye Mansur Yavaş’a bilgi veren kimse, ne konuştum ne kadar konuştum onu da söylesinler. 15 dakikadan bir dakika fazla değil. Ne yapabilirim ben Genel Merkezde? Hayırlı olsun dediğim bir şeyin üzerine basın toplantısı yapılmaz. Ben taraf olabilirim ama Anadolu Ajansı taraf değil. Bir haberimizi göstersinler yalan yanlış yaptı diye” dedi.

‘BAŞBAKANIMIZ GEREKEN CEVABI VERDİ’

Seçim gecesi Cihan Haber ajansı ve Anadolu Ajansının birbirinden farklı sonuçlar geçmesi ve bu sebepten kaynaklı AA’ya dönük tepkiler için de  Hükümetin ajansının suçlanmasından rahatsızlık duyduğunu belirtti. O gün ajanslarının hacker saldırısı altında kaldığını ileri süren Kemal Öztürk “Bizim manipülasyon yaptığımız iddia edildi. Sayın Bülent Arınç ve Başbakanımız gereken cevabı verdiler. O basın toplantısından sonra AA telefonları sabaha kadar susmadı. Ailelerimize küfür işittik. Duymadığımız utançtan da kahrolacağımız utanç yaşadık” ifadelerini kullandı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Cemaat medyasında operasyon beklentisi

SONRAKİ HABER

Satürn’ün uydusunda okyanus keşfedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...