02 Mayıs 2019 11:16

Şırnak'ta iki kardeşi ezen panzer sürücüsü polis yeniden görevde!

Şırnak Silopi’de evlerine giren panzerin altında ezilerek can veren iki kardeşin davasında sanık polisin yeniden göreve başladığı ortaya çıktı. 

Fotoğraf: MA

Paylaş

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 3 Mayıs 2017 tarihinde evlerine giren panzerin altında ezilerek can veren Muhammed (7) ve Furkan Yıldırım (6) kardeşlerin ölümüne neden olan zırhlı araç sürücüsü Polis Ö.Y. ve onu görevlendiren amiri M.M. hakkında açılan davanın 8’inci duruşması Cizre 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Avukatlar sanık polisleri ‘alt düzeyde tali kusurlu’ gösteren rapora tepki göstererek, “Araç mı cezalandırılacak” diye sordu. Sanık polis Ö.Y.  de, yeniden göreve başladığını söyledi. 

Duruşmada ilk olarak söz verilen sanık Polis Ö.Y. olayda herhangi bir kusurunun bulunmadığını ileri sürdü. Daha sonra konuşan sanık Polis M.M. ise, daha önceki ifadelerinde dile getirdiği gibi üst makamlardan aldığı talimatı yerine getirdiğini vurguladı. 

AVUKAT: ARAÇ MI CEZALANDIRILACAK?

Duruşmada konuşan Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, son hazırlanan rapora işaret ederek, “Araç mı cezalandırılacak” diye sordu. Avukat Rojhat Dilsiz de, sanıkları kamu görevlisi olan davalarda etkili bir soruşturmanın yürütülmediğine dikkat çekti. 

Son olarak söz verilen sanık Polis Ö.Y. verilen talimatın kanunsuz olabileceğini ancak suç teşkil etmediğini kaydetti. Ö.Y. yeniden göreve başladığını aktararak, denetimli serbestliğin kaldırılmasını talep etti. 

Savunmaların ardından duruşmaya ara verildi. Mahkeme, sanık ÖY’nin imza atma yükümlülüğünün kaldırılmasına karar vererek, yeniden rapor talebini reddetti.  Duruşma, 31 Mayıs tarihine ertelendi. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Sabahattin Ali’ye saldırıdan Türkçülük Günü’ne

SONRAKİ HABER

Zamlar nisanda da sürdü: Havuç, limon, soğan zam şampiyonu oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...