Denizli Pamukkale'deki tekstil fabrikasında yangın

Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki bir tekstil fabrikasında yangın çıktı. Yangın 11,5 saat süren çalışmayla söndürüldü.

27 Nisan 2019 03:22
Son Güncellenme Tarihi: 27 Nisan 2019 17:10
Paylaş

Denizli'nin Pamukkale ilçesi Korucuk mahallesindeki tekstil fabrikasında çıkan yangın 11,5 saat süren çalışmaların ardından söndürüldü. Yangında fabrikanın konfeksiyon bölümü ile mağaza kısmı tamamen yandı.

300 işçinin çalıştığı, üretim ve satış yapıldığı öğrenilen tekstil fabrikasının çatısında saat 3.30'da henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın kısa sürede tüm fabrikayı sardı.

3 katlı fabrikadan çıkan dumanları görenler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Bu sırada alevler kısa süre içerisinde büyüyerek, fabrikanın depo bölümüne sıçradı. Yangında, fabrikadan yükselen siyah dumanlar, gökyüzünü kapladı.

İhbar üzerine 30'un üzerinde araçla olay yerine gelen 60'tan fazla itfaiyeci yerden ve merdivenler yardımıyla havadan su sıkarak yangına müdahale etti.

İŞÇİLER FABRİKAYA KOŞTU

Denizli-Pamukkale yolu üzerinde bulunan ve turistler için de bir satış mağazasının bulunduğu tesiste, yangını duyarak çalıştıkları yere gelen işçiler ise depoda bulunan malzemeleri yangından kurtarmak için çalışmalara katıldı.

Yangında içeri girerek malları kurtarmaya çalışan işçilerden Fatma Funda Civelek, "Burası bizim ekmek teknemizdi. Yangın çok büyük, mahvolduk hepimiz. Akşam, çalışıp buradan çıktık. Yangını duyan işçiler buraya geldi. Malları kurtarmaya çalıştık. Kurtarabildiğimizi kurtardık. Kurtaramadıklarımız içeride kaldı. Elimizden bir şey gelmiyor, keşke elimizden bir şey gelse" dedi. İşçilerden Rıdvan Demir ise, "Arkadaşlarımız perişan oldu. Fabrikamız yandı. Hepimiz çok üzgünüz. Bu manzarayı gören herkes üzülür. Taşıyabildiğimiz kadar ürünü dışarı taşıdık. Birçok aile buradan ekmek yiyordu. Hepimiz çok üzgünüz" diye konuştu.

KONTROL ALTINDA

3 katlı 5 bin metrekare alana kurulu fabrikada yer yer alevler görülürken, ekiplerin soğutma ve söndürme çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında itfaiye ekipleri, iş makineleriyle fabrikanın kepenklerini parçalayıp, duvarları kırdı. 112 Acil Sağlık ekipleri de olası bir duman zehirlenmesine karşı hazır bekletildi. Jandarma ekipleri, fabrika çevresinde ve Pamukkale'ye ulaşımı sağlayan yolda güvenlik önlemi aldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Murat Başlı, "Yangın başladıktan sonra ekiplerimiz hemen olay yerine intikal etti. 47 itfaiye aracı, 130 personel ile yangına müdahale ettik. Ekiplerimiz yangını kontrol altına aldı. Soğutma ve söndürme çalışmaları devam ediyor. Tesiste çok fazla polyester malzeme olduğu için yangın ısı miktarını arttırdı ve yangın safhalarını hızlandırdı. Ekiplerimiz gereken müdahaleleri yaptı. Yangının çıkış nedeniyle ilgili araştırmamız devam ediyor" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, tekstil fabrikasının aynı zamanda turizme hizmet eden bir işletme olduğunu belirtti.

İhbar üzerine itfaiye ekiplerinin gece saat 03.40 sıralarında olay yerine giderek yangına müdahale etmeye başladığını anlatan Gökoğlan, şu bilgileri verdi:

“Burası kapalı alanı çok olan bir yer. İçerisinde poliüretan, petrol türevlerinin, ham madde bezlerinin rulo halinde olduğu bir yer. Dolayısıyla yangını söndürmekte güçlük çekildi. Şu anda belediyemizin burada 54 aracı, 130 civarında personeli geceden beri çalışmakta. Yangın söndü, soğutma çalışmaları devam ediyor. Tam yangın söndü derken bundan birkaç saat önce içeride bulunan 18 sanayi tüpünün parlaması ve patlaması neticesinde alevler yeniden yükselmeye başladı. Dolayısıyla yangın söndürme söndürme süreci birkaç saat daha uzamış oldu. Şu anda yangın söndürüldü, içeride kısmi yanışlar var ama yangın tamamen söndürüldü, şu anda soğutma çalışmaları devam ediyor. En önemli tesellimiz burada herhangi bir herhangi bir yaralanma veya ölümün olmaması sadece maddi hasar var.”

FABRİKANIN ÇATISINDA TADİLAT VARDI

Denizli-Pamukkale yolunun Pamukkale istikameti güvenlik nedeniyle jandarma ekipleri tarafından kapatıldı.

Öte yandan fabrikanın çatısında bir süredir tadilat çalışması yapıldığı da öğrenildi.  (Denizli/DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Çubuk'ta reaksiyon var provokasyon yok

SONRAKİ HABER

Usulsüz atamayla gündeme gelen Ubeyde İpek yeniden rektör

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...