16 Nisan 2019 06:02
Son Güncellenme Tarihi: 16 Nisan 2019 13:16

Bakan Berat Albayrak, Washington'da ABD Başkanı Trump ile görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Washington’da ABD Başkanı Donald Trump ile de görüştü.

Fotoğraf: Hazine ve Maliye Bakanlığı/AA

Paylaş

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Washington’da, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve ABD Başkanı'nın Kıdemli Danışmanı Jared Kushner ile ekonomik işbirliğinin görüşüldüğü toplantılar sırasında ABD Başkanı Donald Trump ile de bir araya geldi.

Albayrak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Vaşington’da, Hazine Bakanı Steve Mnuchin ve Kıdemli Başdanışman Jared Kushner ile, işbirliğimizi artırmaya yönelik adımları görüştüğümüz toplantılar sırasında, ABD Başkanı Sayın Donald Trump tarafından kabul edildik. Kendilerine Cumhurbaşkanımızın selam ve mesajlarını ilettik."

Albayrak, Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası bahar toplantılarına katıldığı Washington'da uluslararası finans kuruluşlarıyla görüşmeler yaptı.

ABD basınında yayımlanan haberlere göre konuşma yapan Albayrak, "Bu, iki ulus arasında işbirliği için önemli bir hafta; geçen Perşembe'den bu yana, ekibim ve ben bir dizi görüşme yaptık" dedi ve görüşmelerin verimli geçtiğini söyledi.

"KIDEM TAZMİNATI" VE "SEÇİM" AÇIKLAMASI

Berat Albayrak daha sonra yaptığı açıklamada "Seçimsiz dönemin avantaj olduğunu dile getiren çok oldu. İstanbul seçimleri tekrarlansa bile yatırım konusunda fark yaratmaz" ve "Yeni kıdem tazminatı süreci tüm paydaşlarla şeffaf yürütülecek, herkesin kazanacağı bir sistem olacak" mesajları verdi.

Albayrak'ın geçtiğimiz hafta açıkladığı "ekonomide reform paketi"nde yer alan kıdem tazminatının gasbedilmesi hedefi, işçi ve emekçilerin tepkisini çekmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Clippers, 31 sayı geriden gelerek Warriors’ı yendi

SONRAKİ HABER

Sanayi üretiminde daralma sürüyor: Yüzde 5,1

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...