09 Nisan 2019 09:23

Erdoğan'ın Rusya ziyaretinden Rönesans Holding kazançlı çıktı

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu ile Rönesans Holding, ülkenin farklı bölgelerinde kurulacak hastaneleri kapsayan proje üzerinde anlaştı.

Rönesans Holding’in Başkanı Erman Ilıcak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte | Fotoğraf: AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya ziyaretinden Rönesans Holding kazançlı çıktı.

Rusya Federasyonunun varlık fonu Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) ile Rönesans Holding, Rusya’nın farklı bölgelerinde, üniversite bünyelerinde kurulacak eğitim ve araştırma hastanelerini kapsayan ortak bir projeyi hayata geçirmek üzere anlaştı. İlgili sözleşme, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya’ya gerçekleştirdiği resmi ziyareti sırasında imzalandı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak, “Bugün, Rusya’nın farklı bölgelerinde inşa edilecek, 15 eğitim ve araştırma hastanesi için ilk adımları atıyoruz. Rönesans’ın Türkiye’de sağlık sektörü, medikal inşaat ve sağlık işletmelerinden elde ettiği tecrübeyi, bu projeyle birlikte Rusya’ya taşıyacağız. 28 farklı ülkede müteahhitlik deneyimine sahip bir şirket olarak, sağlık alanında ileri teknolojiyle birlikte şekillenen bilgi birikimimizle, bu projenin Rusya’nın ihtiyaçlarına göre şekillendirilmesine önemli katkı sunacağımıza inanıyoruz” dedi.

Rönesans İnşaat daha önce Ankara Beştepe’de bulunan ‘Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni inşa etmiş ve çok sayıda şehir hastanesi ihalesi almıştı. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Dünya taşıt üretiminde "frene bastı"

SONRAKİ HABER

Afife Tiyatro Ödülleri’ne aday isimler belirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...