03 Nisan 2019 13:17

Sultangazi’de bağımsız adaya sandığından oy çıkmadı: Kabul edilemez

Sultangazi Bağımsız Meclis Üyesi adayı Çayan Sarıkaş Çiçek'e oy kullandığı sandıktan hiç oy çıkmadı. Çiçek, "Böyle bir yanlışlık kabul edilemez" dedi.

Çayan Sarıkaş Çiçek | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul'un Sultangazi ilçesinde bağımsız olarak meclis üyesi adayı olan Çayan Sarıkaş Çiçek, seçim sonuçlarını almak için Sultangazi ilçe seçim kuruluna gittiğinde aldığı oy sayısının 0 (sıfır) olduğunu öğrendi. Kendi kullandığı sandıkta bile oyu görünmeyen Çiçek, “Sanırım ben de kendime oy vermedim. Böyle bir yanlışlık kabul edilemez” dedi.

Çiçek, itiraz etmek istediğini ancak seçim kurulu görevlisinin “Elinizde delil varsa itiraz edebilirsiniz, zaten oylar tekrar sayılacak gerek yok” şeklinde cevap verdiğini söyledi.

“En güvenilir kurumlar olması gereken seçim kurullarının böyle şüphe oluşturacak hatalar yapması geçmişte yaşadığımız seçimleri de sorgulatıyor. 1 oy dahi almış olsam peşini bırakmayacağım" diyen Çiçek, seçim sonuca itiraz ederek oyların tekrar sayılması için dilekçe verdi.

Dilekçesine sözlü olarak dönüş yapan İlçe Seçim Kurulu, oyların değil tutanakların tekrar inceleneceğine karar verdiklerini ve bu sürecin birkaç gün süreceğini bildirdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gebze'de binlerce eğitimci "Şiddete hayır" diyerek yürüdü

SONRAKİ HABER

Öğretmen Hüseyin Cebe ölümünün 12'inci yılında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...