03 Nisan 2019 07:21
Son Güncellenme Tarihi: 03 Nisan 2019 11:25

Tecridi protesto için yaşamına son veren Yonca Akici toprağa verildi

Tutuklu bulunan ve "Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması" talebiyle açlık grevinde olan Yonca Akici, yaşamına son verdi.

Yonca Akici | Fotoğraf: MA

Paylaş

"PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması" amacı ile açlık grevinde olan tutuklu Yonca Akici, 29 Mart’ta yaşamına son verme girişiminde bulundu. Ağır yaralı hastaneye kaldırılan Akici, 1 Nisan’da hayatını kaybetti. Akici’nin cenazesi Ağrı’nın Tutak ilçesine bağlı köyünde toprağa verildi.

Şakran Kadın Kapalı Cezaevinde 4 yıldır “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklu bulunan Yonca Akici, 29 Mart tarihinde PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridi protesto etmek amacıyla yaşamına son verme girişiminde bulundu. 1 Mart’tan bu yana süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olan Akici, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Çiğli Devlet Hastanesinde 1 Nisan’da yaşamını yitirdi. Akici, yoğun bakım ünitesinde tedavi ediliyordu.

AKİCİ'NİN CENAZESİ AĞRI’DA DEFNEDİLDŞ

Ağrı doğumlu olan Akici’nin vefat haberinin iletilmesi üzerine yakınları hastaneye geldi. Mezopotamya Ajansında yer alan habere göre; Amca Sabahattin Akici, cezaevi savcısıyla yaptıkları görüşmede yeğenin haftalık telefon görüşmesinde Patnos Cezaevinde tutuklu bulunan babası Gıyasettin Akici’yle yaptığı telefon görüşmesinin ardından tuvaletle giderek yaşamına son verdiği bilgisini verdiğini söyledi. Akici’nin cenazesi Adli Tip Kurumunda yapılan otopsi işlemlerinin ardından defnedilmek üzere Ağrı’ya gönderildi.

JANDARMA ABLUKASI

Akici’nin gece saat 03.00 sıralarında Burnubulak köyüne ulaşan cenazesi, ailesi ve yakınları tarafından jandarma ablukasında defnedileceği mezarlığa getirildi. Ancak jandarmalar aile bireylerden sadece bir kısmının mezarlığa girişine ve defin işlemlerine katılmasına izin verdi.

Akici bu engellemelere mezarlığa getirilen cenazesi toprağa verildi.

TECRİT PROTESTOSUNDA YAŞAMINA SON VERENLER

Medya Çınar (24) 25 Mart’ta Mardin E Tipi Kapalı Cezaevinde, Zülküf Gezen (33) 17 Mart’ta Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevinde, Ayten Beçet (24) 23 Mart’ta Gebze Kadın Kapalı Cezaevinde, Zehra Sağlam (23), 24 Mart’ta Oltu T Tipi Kapalı Cezaevinde tecridi protesto etmek için yaşamlarına son vermişti.

Yonca Akici'den sonra son olarak 2 Nisan'da Osmaniye 2 No'lu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan Siraç Yüksek tecridi protesto için yaşamına son verdi.

Almanya’nın Krefeld kentinde de Uğur Şakar da tecridi protesto için yaşamına son vermek istedi, tedavi gördüğü hastanede 22 Mart’ta yaşamını yitirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP Muş Adayı Sırrı Sakık: Halkın iradesine saygı duyulmalı

SONRAKİ HABER

Kayseri'de halkçı belediyecilik anlayışı ilgi gördü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...