31 Mart 2019 19:47
Son Güncellenme Tarihi: 01 Nisan 2019 01:30

Erdoğan'ın İstanbul itirafından sonra AA'dan açıklama geldi

Yerel seçimlerin en kritik kenti İstanbul'da Erdoğan'dan gelen itiraf sonrası AA'dan 2 saate yaklaşan sessizliğine dair açıklama yaptı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

31 Mart 2019 yerel seçimlerinin en önemli kenti İstanbul’da oy sayımında kritik anlar yaşanıyor.

AA verilerine göre sandıkların yüzde 98’i açılmışken ve aradaki oy farkı sadece 0.06(4443 oy) iken AKP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, ekranlara çıkarak “Seçimi kazandık” dedi.

İMAMOĞLU VE KILIÇDAROĞLU'DAN TEPKİ

CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu ise Yıldırım’ın manipülasyon yaptığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, örgüte 48 saat uyumama ve sandıkları terk etmeme talimatı verirken Binali Yıldırım'ın açıklaması için "Bizi üzen şu: Başbakanlık yapmış Meclis Başkanlığı yapmış birisinin kazandık diye yangından mal kaçırırcasına açıklamasına yapmasını doğrusu yakıştıramadık" dedi.

Yıldırım’ın açıklaması sonrası CHP’nin oyların yüzde 73.22’sini topladığı Beşiktaş’ta oy sayımı yüzde 75’te durdu.

AA, ERDOĞAN'IN İTİRAFI SONRASI AÇIKLAMA YAPTI

AA 23.20'den bu yana İstanbul oranlarını güncellemedikten sonra Erdoğan'ın yaptığı "İstanbul'da halkımız büyükşehiri belediye başkanı olarak vermiş olsa bile ilçeleri Ak Parti'ye vermiş." açıklaması sonrası  "AA Seçim Yayın Sistemine sahadan veri akışı gerçekleşmemektedir. Sahadan veya YSK'den veriler ulaştığında sonuçların aktarımı sürecektir" duyurusu yaptı.

AA'nın bu açıklama sonrası yüzde 75'te duran Beşiktaş'taki açılan sandık sayısını yüzde 100'e tamamladığı ancak oy oranları değişmedi.

Daha sonra "Yerel seçimde gözler geçersiz oylarda" haberi giren AA,  "İstanbul, Ankara ve Iğdır'da geçersiz olarak kayıtlara giren oyların, il ve ilçe seçim kurullarına yapılacak itiraz üzerine yeniden incelenmesi bekleniyor." dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Batman'da belediye binasına yürüyen kitleye polis engeli

SONRAKİ HABER

Temelli: Umut, barış, demokrasi kazanmıştır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...