17 Mart 2019 09:39
Son Güncellenme Tarihi: 18 Mart 2019 12:13

Lösemi hastası Nazlı Çiçek Gezginer yaşamını yitirdi

3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı'ya donör olduktan 39 gün sonra lösemi teşhisi konulan Nazlı Çiçek Gezginer yaşamını yitirdi.

Nazlı Çiçek Gezginer | Fotoğraf: instagram.com/mujjdemgezginer/

Paylaş

21 yaşındaki lösemi hastası Nazlı Çiçek Gezginer yaşam mücadelesini kaybetti. İzmir’de yaşayan Nazlı Çiçek Gezginer'e kök hücre nakli olmayı bekleyen 3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı'ya donör olduktan 39 gün sonra lösemi teşhisi konulmuştu. Gezginer de kendisine ilik nakli yapılabilmesi için uygun donör arıyordu. Dün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Nazlı Çiçek Gezginer, sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Buca Şirinyer’de oturan emekli aşçı Ziya Gezginer (46) ile giyim firmasında çalışan Pınar Sedef Gezginer (45) çiftinin kızı Nazlı Çiçek Gezginer, liseden mezun olduktan sonra pastacılığa başladı. Bir pastanede ikinci usta olarak çalışan Gezginer, 13 Ocak günü kök hücre nakli olmayı bekleyen 3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı için donör oldu. 21 Şubat’ta ise kendisinin de lösemi hastası olduğunu öğrendi. Hastaneye kulak ve boğaz ağrısı ile ateş şikayetleri ile giden genç kadın, doğum günü olan 27 Şubat günü kemoterapi tedavisi görmeye başladı.

Ege Üniversitesi Hastanesi Hematoloji Bölümünde tedavi altına alınan Gezginer, genel sağlık durumu ve kan değerlerinin düşmesinin ardından 17 Mart'ta tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

Gezginer'in cenazesi, bugün Işıkkent Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

"AİLESİ DONÖR OLMA ÇAĞRISI YAPTI"

Baba Ziya Gezginer, donör olunması çağrısı yaparak "Böyle bırakmayacağız. Ablası da donör annesi de donör uyarsa ben de vereceğim. Vasiyeti yoktu, zaten kendisi donör olmak için gitmişti. Umut olun insanlara" dedi. 

Nazlı Çiçek Gezginer'in halası Sevinç Gündüz ise "Lütfen herkes duyarlı olsun, ilik bekleyen çok hasta var. Hepsine yardım edin, sadece 3 tüp kan verip insanlara can olabilirsiniz. Başka hastaları yaşatın hiç yoksa" diyerek duygularını dile getirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Pazardaki yurttaş, Denizli bağımsız adayına dert yandı: Taş mı yiyelim

SONRAKİ HABER

EMEP MYK Üyesi Levent Tüzel, seçim çalışmaları için Dersim'de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa