Erdoğan konuştu, Taksim'de "Ezana uzanan eller kırılsın" diye yüründü

Erdoğan'ın "Ezana terbiyesizlik ettiler " sözlerinin ardından Taksim'de bir güruh, “Ezana uzanan eller kırılsın" sloganı attı.

10 Mart 2019 16:36
Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın, 8 Mart’ta Taksim’deki gece yürüyüşünü kastederek, "Ezana ıslıklarla terbiyesizlik ettiler" çarpıtmasının ardından sarıklı ve cübbeli bir grup Taksim’de toplandı ve “Ezana uzanan eller kırılsın” sloganlarını attı. 

Olay, akşam saatlerinde Taksim İstiklal Caddesi’nde bulunan Mis Sokak’ta meydana geldi. Cübbeli ve sarıklı bir grup tekbir getirerek, “Ezana uzanan eller kırılsın” sloganlarını attı ve barların bulunduğuı yerde yürüyüş yaptı. Ellerinde Türk bayrağı da taşıyan gruba polisin bir süre engel olmaması tepki çekti.

DHA’nın aktardığına göre de bir süre yürüdükten sonra Tarlabaşı'na doğru ilerleyen gruba plastik mermi ve gaz mermisiyle müdahalede bulundu. Grup müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı.

NE OLMUŞTU?

8 Mart'ta İstiklal Caddesi'ndeki Gece Yürüyüşü sırasında, kadınlar yürüyüşün polis tarafından engellenmek istenmesini protesto etti. Bu sırada ezanın başlaması üzerine iktidar medyası haberi "Kadınlar ezanı protesto etti" şeklinde verdi.

Erdoğan da bu gün Adana'daki seçim mitinginde bu çarpıtmayı devam ettirdi ve "Bu bayrağa, ezana tahammülü olmayanlara karşı bir ittifakla seçime giriyoruz. Güya kadınlar günü için bir araya gelen bir grup Ezan-ı Muhammediyeye terbiyesizlik ettiler. Biz gönüller kazanmak için çalıştığımızı söylüyoruz. Onlar ise bayrağımıza ve ezanımıza saygısızlık yaparak istiklalimize istikbalimize saldırıyor. Bunların tek ittifakı ezan bayrak düşmanlığıdır. Bunlar hiç İstiklal Marşı'mızı okumamışlar. Bu ülkede vatan, millet, bayrak, ezan düşmanı kim varsa hepsinin karşısında olmak bizim boynumuzun borcudur. 3-5 oy için onlara göz yumarsak ecdadımızın da çocuklarımızın da yüzüne bakamayız. 31 Mart'ta milletimiz bunlara hak ettiği dersi verecektir" dedi (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'ın açtığı Gebze-Halkalı hattı için BTS'nin uyarıları neler?

SONRAKİ HABER

Dersim seçimleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...