16 Mart 2019 09:06
Son Güncellenme Tarihi: 16 Mart 2019 14:00

Diyarbakır'da Newroz 21 Mart'ta, İstanbul'da 24 Mart'ta kutlanacak

HDP, Diyarbakır, Van ve İstanbul başta olmak üzere 27 yerde Newroz Bayramı’nı kutlayacak; 9 yerde de miting düzenleyecek. İşte, il il Newroz programı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP’nin, parti eş genel başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli’nin katılacağı Newroz ve miting programları netleşti. HDP Diyarbakır, Van, İstanbul başta olmak üzere 27 yerde Newroz'u kutlayacak; 9 yerde de miting düzenleyecek. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) önümüzdeki günlerde gerçekleşecek Newroz ve miting programlarını netleştirdi. HDP, 21 Mart’ta Aydın, Bodrum, Çanakkale, Şırnak, Diyarbakır, Van, Cizre, Nusaybin, Midyat, Batman, Tatvan, Karakoçan, Suruç, Yüksekova, Antep, İzmir, Antalya, Adana, Mersin, Manisa, Cihanbeyli, Bursa, Hatay, Ağrı, Silopi’de; 24 Mart’ta ise İstanbul ve Datça’da Newroz'u kutlayacak. Diyarbakır ve İstanbul’daki Newroz kutlamalarına Pervin Buldan, Van’daki kutlamalara ise Sezai Temelli katılacak. 

İSTANBUL NEWROZ'U BAKIRKÖY'DE KUTLANACAK

İstanbul’da Newroz tertip koordinasyonunun Bakırköy İlçe Seçim Kuruluna yaptığı başvuru kabul edildi. “Mutlaka kazanacağız, tecridi kıracağız. Newroz Pîroz be” şiarıyla gerçekleşecek olan İstanbul Newroz kutlaması, 24 Mart Pazar günü saat 12:00’de Bakırköy pazar alanında yapılacak.

DİYARBAKIR NEWROZ'UNA ÇAĞRI

Newroz Tertip Komitesi, bu yıl “Tecridi kıracağız: Mutlaka kazanacağız” şiarıyla 21 Mart’ta Diyarbakır’da yapılacak Newroz kutlamasına katılım çağrısı yaptı.

HDP, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), İnsan ve Özgürlük Partisi (PÎA), Azadî Hareketi, Devrimci Demokrat Kürt Derneği (DDKD), Kürdistan Komünist Partisi (KKP), Kürdistan Demokrat Partisi (KDP-T), Kürdistan Demokratlar Platformu (KDP-Bakur) temsilcilerinin de içinde bulunduğu Newroz Tertip Komitesi; 21 Mart’ta kutlanacak Diyarbakır Newroz’una ilişkin basın toplantısı yaptı.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinde yapılan basın toplantısında, açıklamanın Kürtçe metnini DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Garip Kandemir, Türkçesini ise İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sedat Doğan okudu.

"NEWROZ’U SEÇİMLERLE KARŞILIYORUZ"

DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Kandemir, “Bu yılki Newroz’u Ortadoğu ve bölgemizde savaşın, tecridin, kriz ve kaosun hüküm sürdüğü bir ortamın yanı sıra, referandum niteliğindeki 31 Mart yerel seçimleri ile karşılıyoruz” dedi.

“Halklarımızın ortaya koyduğu özgürlük çizgisi; birlikte, eşit ve demokratik yaşam iddiası bu süreçte daha da önem kazanmıştır” diyen Kandemir, “Newroz’un ana gündem maddelerini, “Ortak vatanda eşit yurttaşlık, demokratik çözüm, faşizmin tüm uygulamalarına karşı mücadele ve en önemlisi Hakkari vekilimiz DTK Eş Başkanı Sayın Leyla Güven’in öncülüğünde başlayan ve Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için başlatılan açlık grevleri direnişi, halklarımızın esas gündemini oluşturmaktadır. 2019 Amed Newroz’unu bu gündemlerle karşılıyoruz” sözleriyle anlattı.

Newroz kutlamalarına ilişkin hazırlıkların son aşamaya geldiğini belirterek Kandemir şu çağrıyı yaptı: Amed Newroz Tertip Komitesi olarak, komiteyi oluşturan tüm bileşenler ve seçim ittifak bileşenlerimiz adına halkımızı Newroz özgürlük bayramına davet ediyor, ‘Tecridi Kıracağız; Mutlaka Kazanacağız’ şiarıyla bir kez daha Amed’e yaraşır bir tarzda tarihi rolünü yerine getirmeye çağırıyoruz.

DİYARBAKIR'DA FİNAL MİTİNGİ 29 MART'TA

HDP, seçimler öncesi gerçekleştireceği final mitinglerini ise Bingöl, Van, Muş, Ağrı, Hakkari, Diyarbakır, Iğdır, Şırnak ve Karakoçan’da yapacak. 
Final mitinglerinin yerleri ve tarihleri şöyle: 
 
25 Mart Pazartesi
Bingöl

27 Mart Çarşamba
Van
Muş

28 Mart Perşembe
Ağrı

29 Mart Cuma
Hakkari
Diyarbakır
Iğdır

30 Mart Cumartesi
Şırnak
Karakoçan

(MA)

ÖNCEKİ HABER

Muhalefet, TRT ekranlarında iktidarın yarısı kadar bile yer bulamadı

SONRAKİ HABER

EMEP: Flormar işçileri örnek bir mücadeleye imza attı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...