05 Mart 2019 13:25

HDP, İzmir'de 24 ilçede belediye meclis adayı çıkardı

İzmir'de "AKP-MHP bloğunu geriletmek" adına belediye başkan adayı çıkarmama kararı alan HDP, 24 ilçede belediye meclis adayları çıkardı.

Fotoğraf: İnanç Yıldız/Evrensel

Paylaş

Metehan UD
İzmir

İzmir'de belediye başkan adayı çıkarmama kararı alan HDP, 24 ilçede belediye meclis adayları çıkardı.

Türkiye, 31 Mart 2019'da mahalli idarecilerini seçmek için sandık başına gitmeye hazırlanırken siyasi partilerin Yüksek Seçim Kurullarına verdiği aday listeleri de kesinleşti. İzmir'de CHP ile İYİ Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı ile AKP ile MHP'nin yer aldığı Cumhur İttifakı'nın yanı sıra Bağımsız Türkiye Partisi, Demokrat Parti, DSP, Saadet Partisi, Türkiye Komünist Partisi ve Vatan Partisi de seçimler de yarışacak.

Batı illerinde "AKP-MHP bloğunu geriletmek" adına aday çıkarmama kararı alan Halkların Demokratik Partisi de İzmir'de belediye başkanlıkları ile seçime girmeyecek. İl Seçim Kuruluna verilen listelere göre HDP, İzmir'de 24 ilçede belediye meclis üyeliği için adaylarını belirledi.

HDP, Balçova, Bergama, Bornova, Buca, Çeşme, Çiğli, Dikili, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karaburun, Karşıyaka, Kemalpaşa, Konak, Menderes, Menemen, Narlıdere, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı ve Urla ilçelerinde, yurttaşlardan belediye meclis üyeliği için oy isteyecek.

HDP, batı illerindeki birçok belediye başkan adayını da geri çekme kararı almıştı. Muğla'da Büyükşehir, Marmaris, Bodrum, Menteşe ve Ula, Manisa'da Alaşehir, Soma ve Saruhanlı, Denizli'de ise Pamukkale ilçe belediye başkan adayları geri çekildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ise devam ediyor.

HDP, TUNÇ SOYER'İ DESTEKLEYECEK

HDP İzmir İl Eş Başkanı Kadir Baydur, basına yaptığı açıklamada "Bizim çizdiğimiz profile en uygun adayın Tunç Soyer olduğunu söyleyebiliriz rahatlıkla. Halk toplantıları yaparak, ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek neden Tunç Soyer'i desteklediğimizi açıklayacağız ve sandığa kitlemizi bu şekilde taşıyacağız" demişti.

ÖNCEKİ HABER

İsveç’te liman işçileri bugün ülke çapında greve gidiyor

SONRAKİ HABER

Elif Arman: Frida’da o bez çantadaki güllerden ötesi var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa