22.02.2019 09:33 / Güncelleme: 21:49

Pentagon, Suriye'de birkaç yüz asker bırakacaklarını duyurdu

Pentagon, Suriye'nin kuzeydoğusunda güvenli bölge kurmak için uluslararası bir koalisyona destek vermek üzere birkaç yüz asker bırakacağını açıkladı.

Pentagon, Suriye'de birkaç yüz asker bırakacaklarını duyurdu

Fotoğraf: Steven Hitchcock/ABD ordusu/Wikimedia Commons

Pentagon, Suriye'nin kuzeydoğusunda güvenli bölge kurmak için uluslararası bir koalisyona destek vermek üzere birkaç yüz asker bırakacağını açıkladı.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Pentagon Sözcüsü Binbaşı Sean Robertson, "ABD, uluslararası bir gücün parçası olarak Suriye'nin kuzeydoğusunda birkaç yüz asker bırakacak. Ayrıca ABD Suriye’nin güneyindeki El Tanif garnizonundaki varlığını sürdürecek." dedi.

Binbaşı Robertson, "Bu çok uluslu gözlem gücü ABD güçleriyle bölgede istikrarı sağlayacak ve DEAŞ’ın geri gelmesini engelleyecek, öncelikli olarak NATO müttefiklerinden oluşacaktır." diye konuştu.

Az sayıdaki bu askerlerin dışında Suriye'deki diğer askerlerin çekileceğini belirten Binbaşı Robertson, ABD öncülüğündeki bu koalisyona katılacak ülkeler konusunda da ise yorum yapmaktan kaçındı.

Bir gazetecinin "Bu bir güvenli bölge midir?" sorusuna ise Robertson, "Terminoloji olarak güvenli bölgedir." yanıtını verdi.

BEYAZ SARAY DA 200 ASKER BIRAKILACAK DEMİŞTİ

Beyaz Saray da, ABD'nin Suriye'den çekilmesinin ardından yaklaşık 200 askerin bir süre daha bu ülkede kalacağını duyurmuştu. Askerlerin Suriye'de kalma gerekçesi ise "barışı koruma" olarak açıklandı.

AA'nın haberine göre Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki telefon görüşmesinden kısa süre sonra ABD'nin Suriye'den çekilme süreciyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Sanders, açıklamasında, "Yaklaşık 200 askerlik barışı koruma görevli küçük bir grup Suriye'de bir süre daha kalacak." ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, aralık ayında yaptığı açıklamada, Suriye'de IŞİD'in neredeyse bitirilme noktasına geldiğini ve artık ABD askerlerinin bu ülkeden çekileceğini ifade etmişti. Trump'ın Suriye'den çekilme kararını Erdoğan'a bildirdiği telefon görüşmesinde, Erdoğan'ın ABD'nin bu şartlarda bölgeden hızla çekilmesinin doğru olmayacağı görüşünü belirttiği aktarılmıştı.

ABD'nin destek verdiği Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG), IŞİD'in Suriye'de işgal altında tuttuğu son kasaba olan Baghuz'a yönelik operasyonu devam ediyor. (DIŞ HABERLER)

{{373238}}

{{373482}}

{{373215}}

{{369204}}

{{368909}}

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
01.02.2026 21:22 / Güncelleme: 22:16

AKOM ilçe ilçe uyardı: İstanbul’da kar ve poyraz bekleniyor – Havalar ne zaman düzelecek?

AKOM ve İstanbul Valiliği, Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası nedeniyle İstanbul’da fırtına, kuvvetli yağış ve yer yer kar beklendiğini açıkladı.

AKOM ilçe ilçe uyardı: İstanbul’da kar ve poyraz bekleniyor – Havalar ne zaman düzelecek?

Fotoğraf: Serkan Gönültaş/Pexels

02.02.2026 12:32 / Güncelleme: 16:35

Epstein dosyasında adı geçen Slovak diplomat Miroslav Lajcak istifa etti

Jeffrey Epstein dosyasına giren yeni belgelerde adı geçen Slovakya Dışişleri ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Miroslav Lajcak görevinden istifa etti. İstifa, Başbakan Robert Fico tarafından kabul edildi.

Epstein dosyasında adı geçen Slovak diplomat Miroslav Lajcak istifa etti

Fotoğraf: Bakir123/Wikimedia Commons CC BY 4.0

02.02.2026 10:03 / Güncelleme: 14:52

Ergenekon İlk ve Ortaokulunda velilerin mücadelesi sonuç verdi

Pendik’te Ergenekon İlk ve Ortaokulu velilerinin hijyen ve sınıf yoğunluğuna karşı yürüttüğü mücadelenin ardından, iki yıldır kapalı olan yeni okul binasının ikinci dönemde açılacağı açıklandı.

Ergenekon İlk ve Ortaokulunda velilerin mücadelesi sonuç verdi

Fotoğraf: Ekmek ve Gül 

02.02.2026 16:02

CHP'li Özdağ: Brandalarla örtülen vitrin projeleri değil, halkın barınma hakkı konuşulmalı

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, Bakan Murat Kurum’un Samsun’daki açıklamalarına tepki göstererek, İlkadım’da 2012’den bu yana verilen kentsel dönüşüm sözlerinin tutulmadığını ve binlerce yurttaşın hâlâ güvensiz yapılarda yaşadığını söyledi.

CHP'li Özdağ: Brandalarla örtülen vitrin projeleri değil, halkın barınma hakkı konuşulmalı

CHP

02.02.2026 13:11

İmalat sanayi 22’nci ayda da daraldı

Ocak ayında Türkiye İmalat PMI 48,1’e geriledi. Siparişlerdeki düşüş üretim ve istihdamı baskılarken, girdi ve ürün fiyatlarında son 21 ayın en hızlı artışı yaşandı.

İmalat sanayi 22’nci ayda da daraldı

Midjourney/Fırat Turgut/Evrensel

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!