17 Şubat 2019 18:06
Son Güncellenme Tarihi: 18 Şubat 2019 08:13

Cizrespor futbolcularına ve teknik ekibine saldırı

Serik Belediyespor'a konuk olan Cizrespor'un oyuncuları ve teknik ekibi maçın ardından saldırıya uğradı.

Fotoğraflar: Cizrespor/Facebook

Paylaş

TFF 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Cizrespor, ligin 22’nci haftasında çıktığı Serik Belediyespor maçının ardından saldırıya uğradı. Saldırıya tepki gösteren Kulüp Başkanı Maruf Sefinç "İki futbolcumuz ve hocamız hastaneye kaldırıldı. Bunun açıklamasını bize yapmaları lazım. Bize neden saldırı yapılıyor" dedi.

Şırnak ekibi Cizrespor, Antalya Serik İsmail Oğan Stadı'nda Serik Belediyespor’a konuk oldu. Maç 1-1 sonuçlandı. K24’e konuşan Cizrespor Külüp Başkanı Maruf Sefinç, maçtan sonra saldırıya uğradıklarını söyledi.

"ÖLÜRÜM TÜRKİYEM ŞARKISI ÇALINDI"

Sefinç, maç başlamadan önce statta hareketli şarkıların çalındığını, maç başladıktan sonra ise ‘Ölürüm Türkiyem’ şarkısının çalınmaya başladığını ifade etti.

Sefinç, şunları kaydetti:

“Futbolcu kafilemiz stada girdiği zaman Tarkan’ın hareketli parçası çalıyordu. Daha sonra değiştirip ‘Ölürüm Türkiyem’ parçasını çaldılar. Ayrıca biz 1-0 öne geçtiğimizde skor tabelası ekranını kaldırıp Türk bayrağını koymuşlardı."

"HEM TEKNİK HEYET HEM DE FUTBOLCULAR SALDIRDI"

Yaklaşık 40 dakika 10 kişi ile oynadıklarını belirten Sefinç, "Maç biter bitmez. Serik Belediyespor’un Sinan Kalaycı ve Alican Tez adında 2 futbolcusu kaleci antrenörümüze yumruk attılar" dedi.

Sefinç sözlerine şöyle devam etti:

"İki futbolcunun saldırısından sonra taraftar da sahaya yabancı madde atmaya başladı. Koridorlarda hem futbolcular hem de Serik Belediyespor’un teknik heyeti takım kafilemize saldırdı ve furbolcularımızı darbetti. Ayrıca emniyet bu saldırılara yeterli müdahalede bulunmadı. Çünkü o kadar polisin içerisinde nasıl oluyor da futbolcumuzun burnu kırılıyor, diğer futbolcularımız dövülüyor. İki futbolcumuz ve hocamız hastaneye kaldırıldı. Bunun açıklamasını bize yapmaları lazım. Bize neden saldırı yapılıyor. Daha önceki deplasman maçlarında da küfürler ediliyordu bize.”

"Bize yapılan saldırıları hayretle izliyoruz" diyen Sefinç, orada resmen rehin alındığını söyledi.

SOSYAL MEDYADAN DESTEK AÇIKLAMALARI

Cizrespor'a yönelik saldırı sonrası sosyal medyadan aralarında sanatçıların, gazetecilerin, akademisyenlerin de olduğu çok sayıda isim destek açıklaması yaptı.

O açıklamalardan bazıları şöyle:

Athena'nın solisti Gökhan Özoğuz: Ülkemizdeki herkesin herkesi kucaklaması umudu ile . #CizreSporluyuz Bu toprakların genetiğinde ayrımcılık ötekileştirmek yoktur. Olmayacaktır da!

TİP Milletvekili Barış Atay: Irkçı saldırıları, hakaretleri Amedspor’dan biliyoruz. Faşizminize karşı sonuna kadar bu sefer de #CizreSporluyuz Bu ülke topraklarında eşit ve barış içinde yaşama umutlarını asla bitiremeyeceksiniz.

Oyuncu Bülent Emrah Parlak: Cizrespor'a bugün yapılan saldırı bize bir kere daha öğretti ki, klasik hatta dalga geçilen tabiriyle, bu ülke Türküyle, Kürdüyle, Ermenisiyle, Lazıyla, Rumuyla, Yahudisiyle kardeştir...Bunu kafanıza kazıyacaksınız.

Gazeteci Ümit Kıvanç: Cizrespor’a saldırı ne ayıp, ne korkunç, ne kötülük. adamlar misafirin. alt tarafı bir takım kafilesi. sen yüzlerce kişisin. utanmıyorsun da. etraftakiler de olmamış gibi yapıyor. ne feci

Akademisyen, Yazar Elif Çongur: bu topraklarda omuz omuza yaşama ve maç seyretme umudumuzu asla kaptırmayacağız size.

SALDIRI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu Cizrespor’a yapılan saldırıyı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a verdiği soru önergesi ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna sunduğu dilekçeyle Meclis gündemine taşıdı.

Ülkede iktidarın yükseldiği şovenist duyguların futbol sahalarına yansımalarının uzunca bir süredir izlendiğini belirten Gergerlioğlu, “Önceki ayda verdiğimiz Amedspor'a saldırıya yönelik soru önergesine halen cevap alamamışken şu anda Cizrespor'a yapılan saldırıyı konuşuyoruz. Bu çok üzücü. Ülkede hem ayrımcılığı, nefret söylemini yükselten bir iktidar var hem de yapılan saldırılar karşısında duyarsız kalan harekete geçmeyen bir iktidar var. Bu çok üzücü, zaten yaşananlar ayrımcılıkla ilgili konular gündemdeyken bu sorunun iyileştirilmesi yönünde adımlar beklerken maalesef futbol sahalarına kadar yansıyan ırkçı faşizan olayların olması bizi son derece üzmektedir. Biz bu konuda Mecliste gereken işlemleri yapıyoruz Bakanlığına soru önergesi veriyor ve insan haklarını inceleme komisyonuna dilekçelerimizi vererek bir milletvekili olarak bize düşen görevi yerine getiriyoruz. Ben artık bu tür olayların bir daha tekrarlanmamasını diliyorum” dedi.

Gergerlioğlu, saldırı sonrası soruşturma açılıp açılmadığı, kamera kayıtlarının incelenip incelenmediği, saldırıya göz yumduğu iddia edilen polislere ilişkin işlem yapılıp yapılmadığı, yaşananların gözlemci raporunda yer alıp almadığı gibi sorular sordu.

SERİK BELEDİYESPOR: SERİK'TE DURDUK YERE ASLA BİR OLAY YAŞANMAMIŞTIR

Serik Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu'nun Instagram hesabından yapılan açıklamada saldırının nedeninin "Cizrespor teknik heyetinden bazı kişilerin hakemin üzerine yürümesi ve tribünlere dönüp küfür etmesi" olduğu savunuldu.

Açıklama şöyle:

"Bugün oynamiş olduğumuz 3.lig 3.grup musabakasinda cizrespor ile mac bitiminde yaşananlar hepimizi üzmüştür. Tüm futbol kamuoyu şunu bilmelidir'ki serikde durduk yere Asla bir olay yasanmamistir. Müsabaka sonunda cizrespor teknik heyetinde bulunan kişiler hakemin üstüne giderek hakeme sinkafli sözler söylemiş ama bunları duyan hakem hiç bir yaptırım uygulamamıştır. Bu yaptığım uygulanmayan zat tribünlere dönerek tarfatarlarimiza el kol hareketleri ile küfür etmiş olup bundan sonra olaylar yaşanmıştır. Kimse bu olayları normal bişey gibi görmüyor ve kınıyoruz ama kulübümüzün sosyal medya üzerinden suçlu algısı yapilmasina asla izin vermeyecegimizi tüm futbol kamuoyuna duyrulur."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Basın açıklaması!!! Bugün oynamiş olduğumuz 3.lig 3.grup musabakasinda cizrespor ile mac bitiminde yaşananlar hepimizi üzmüştür. Tüm futbol kamuoyu şunu bilmelidir'ki serikde durduk yere Asla bir olay yasanmamistir. Müsabaka sonunda cizrespor teknik heyetinde bulunan kişiler hakemin üstüne giderek hakeme sinkafli sözler söylemiş ama bunları duyan hakem hiç bir yaptırım uygulamamıştır. Bu yaptığım uygulanmayan zat tribünlere dönerek tarfatarlarimiza el kol hareketleri ile küfür etmiş olup bundan sonra olaylar yaşanmıştır. Kimse bu olayları normal bişey gibi görmüyor ve kınıyoruz ama kulübümüzün sosyal medya üzerinden suçlu algısı yapilmasina asla izin vermeyecegimizi tüm futbol kamuoyuna duyrulur. Serik Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu

Serik Belediyespor (@serikbelediyesporkulubu)'in paylaştığı bir gönderi ()

(SPOR SERVİSİ)

Not: Serik Belediyespor'un açıklamasındaki yazım hataları kulübe aittir.

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray, geriye düştüğü Kasımpaşa maçından 4-1 galip ayrıldı

SONRAKİ HABER

Emek ve demokrasi güçleri tartıştı: Nasıl bir Esenyurt istiyoruz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...