16 Şubat 2019 15:58

İşkence gören köylüler için 'haksız tutukluluk' tazminatı kararı

Mahkeme, İçişleri Bakanlığı'nın Koruköy'de işkence görüp tutuklanan köylülere "haksız tutukluluk" nedeniyle tazminat ödemesine hükmetti.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Kuruköy’de (Xerabê Bava), 11 Şubat-2 Mart 2017 tarihleri arasında ilan edilen sokağa çıkma yasağı sırasında işkence görüp cezaevinde bir süre tutuklu kalan Abdi Aykut ve diğer 6 köylü yargılandıkları davadan beraat etti. Köylülerin ‘haksız tutukluluk’ gerekçesiyle açtıkları davadan da tazminat kararı çıktı.

7 kişi beraat kararından sonra ‘haksız tutukluluk’ gerekçesiyle Mardin İdare Mahkemesi’ne başvurarak, İçişleri Bakanlığı hakkında tazminat davası açtı. Köylüleri haklı bulan mahkeme, aralarında Abdi Aykut’un da bulunduğu 6 ay tutuklu kalan 6 köylüye 18 bin TL, 5 ay tutuklu kalan köylüye ise 15 bin TL maddi ve manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

İçişleri Bakanlığı avukatları, mahkemenin verdiği tazminat kararına, “Sebepsiz zenginleşmeye neden olacağı” iddiası ile itirazda bulundu. Köylülerin tazminatlarını itirazın değerlendirilmesinin ardından alıp almayacakları belli olacak.

Abdi Aykut’un da aralarında bulunduğu 7 kişinin üzerine atılı iddiaların gerçeği yansıtmadığının mahkeme kararıyla ortaya çıktığına dikkat çeken Avukat Hasan Özgen “O dönem dile getirilen tüm iddiaların iftira olduğunu mahkeme huzurunda kanıtladık” diye konuştu. (Mardin/MA)

ÖNCEKİ HABER

İsviçreli aktör Bruno Ganz hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Bakan Hulusi Akar, ABD'li yetkililerle Suriye'yi görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...