05 Şubat 2019 14:16

"Uykudan Önce Masallar" sergisi açıldı

Ressam Gülcan Şenyuvalı’nın 26 eserinin yer aldığı “Uykudan Önce Masallar” sergisi, Tünel Sanat Galerisinde açıldı.

Ressam Gülcan Şenyuvalı | Fotoğraf: Musa Alcan/AA

Paylaş

Ressam Gülcan Şenyuvalı’nın 5. kişisel sergisi “Uykudan Önce Masallar” sanatseverlerle buluştu. Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışan sanatçının 26 eserinin yer aldığı sergi, Ziraat Bankası Tünel Sanat Galerisinde açıldı.

Bugüne kadar bienal, çalıştay, sempozyum ve karma sergilere katılan Şenyuvalı, yaptığı açıklamada, 2014’ten 2018’e kadar ürettiği eserlerinin bu sergide yer aldığını söyledi. Şenyuvalı, sergide kız çocuğu, kadın olmak ve aile imgelerinin sorgulamasını içeren çalışmaların yer aldığını belirterek, “İlk kişisel sergim olan ‘Kırılgan’da biblo serisine ağırlık vermiştim. Şimdi onlarla ilgili birtakım kadın imgelerinin yer aldığı bir kompozisyon var bu sergide.” dedi.

Kardeşlerinden birinin terzi olduğunu aktaran Şenyuvalı, “Onun malzemeleri de bana çok ilham kaynağı oluyor. O yüzden kolajlarımda ona da çokça yer veriyorum ama nakşa dönüşmesini de istemiyorum. O yüzden gerektiği kısımlarda kullanıyorum. İşlerimin çoğunda bir kaygım olur. Toplumsal sorunlardan ister istemez etkileniyorsunuz, dışında kalmak isteseniz de kalamıyorsunuz. Bu da üretimlerime yansıyor.” şeklinde konuştu.

Sergide, tuval üzerine akrilik, yağlı boya, kara kalem ve dikiş uygulamalarının olduğu eserler bulunuyor. “Uykudan Önce Masallar” sergisi, 22 Şubat’a kadar açık kalacak. (İstanbul/AA)

ÖNCEKİ HABER

Fatih Polat'ın davası ertelendi: Soru sormaya devam edeceğim

SONRAKİ HABER

Er Gökhan Kılıç'ın kışlada ölümüne neden olan astsubaya 8 yıl hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa