01 Şubat 2019 07:50

"Kafelerin açık alanlarında değil kapalı bölümlerinde sigara içilecek"

Bakan Koca, restoran ve kafelerin açık alanlarında değil ruhsatlandırması özel, izne tabi kapalı bölümlerinde sigara içilmesini istediğini söyledi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sigara yasağında düzenlemeye gidileceğini söyledi. Koca, "Biz uygulamada açık-kapalı alan tarifleriyle yol aldık. Cezbedici olmasın diyoruz ama restoranların, kafelerin en güzel yerleri sigara içenlere ayrılıyor. Biz diyoruz ki açık alanlarda değil görünmeyen, izin verdiğimiz kapalı bölümlerde içilmesine izin verelim" dedi.

Hürriyet Ankara Bürosu'nu ziyaret eden ve burada açıklamalarda bulunan Koca, "Televizyonlarda buzladığımız görüntüleri çocuklara göstermeyelim diyoruz ama restoranda, sokakta sergiliyoruz" dedi.

Sigara içilebilir kapalı alanların ruhsatlandırmasının özel olacağını belirten Koca, şöyle devam etti:

"Yurt dışında bu kadar açık alanda içilmiyor. Biz diyoruz ki açık alanlarda değil görünmeyen, izin verdiğimiz kapalı bölümlerde içilmesine izin verelim. Restoranlarda, kafelerde sigara içmeyen yüzde 70'i arka tarafta küçük bir yere alıyorsunuz, sigara içen yüzde 30'luk kesime en güzel yeri ayırıyorsunuz. Bundan sonra buralarda kapalı bölümler olacak. Bu da mekanın yüzde 30'unu geçmeyecek. Bir kapıdan direkt girilemeyecek, bir geçiş bölgesi olacak. Havalandırması çok güçlü olacak. Dumanı bölümden dışarı sızmayacak, ruhsatlandırması da özel olacak." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP, 8 Mart'a kadar işçi emekçi kadın buluşmaları gerçekleştirecek

SONRAKİ HABER

Meksika’da sanayi grevi: ‘Yirmi otuz iki’yi alana kadar buradayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...