23 Ocak 2019 14:49

"Bakan Soylu kaybolan silahları unuttu mu?"

CHP Milletvekili Gamze Taşcıer, 15 Temmuz'da kaybolan silahları bir kez daha Meclis gündemine taşıdı.

Fotoğraf: Elif Öztürk/AA

Paylaş

CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşcıer, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında kaybolan silahları bir kez daha Meclis gündemine taşıdı.

Darbe girişimi sırasında kaybolan silahlardan biri ile işlenen cinayet davasının sonuçlanması üzerine konuyu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya verdiği bir soru önergesi ile tekrar gündeme getiren Taşcıer, “Aradan geçen iki buçuk yılın ardından, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında kaybolan silahların akıbeti ile ilgili bir sonuca ulaşılmış mıdır?​” diye sordu.

Taşcıer, Ankara Valiliğinin, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Ankara Emniyet Müdürlüğü mensuplarına sadece kimlik kontrolü yapılarak, zimmet kaydı tutulmaksızın silah ve mühimmat dağıtımı yapıldığını ifade ettiğini hatırlatarak Soylu’ya şu soruları yöneltti:

“Tüm Türkiye’de bu şekilde kaç silah dağıtılmıştır? Kaçı geri teslim edilmiştir? 15 Temmuz 2016 tarihinden sonra kaç kişi kayıp ve çalıntı silah ile yakalanmıştır? Bunların kaçı 15 Temmuz darbe girişimi sırasında kaybolan silahlar ile yakalanmıştır? Bu kişiler hakkında ne işlem yapılmıştır?​”(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Manisa ve Balıkesir'de işçi servisleri kaza yaptı: 2 ölü, 44 yaralı

SONRAKİ HABER

"Bakan yeğeniyim" diyerek doktora saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...