10 Şubat 2018 00:05

Canikli, 15 Temmuz'daki kayıp silahların sayısını vermedi!

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, 15 Temmuz'a ilişkin soru önergesine verdiği cevapta kaybedilen silah ve mühimmat miktarını açıklamadı.

Paylaş

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, 15 Temmuz darbe girişiminde kaybolan silah ve mühimmata ilişkin verdiği soru önergesi cevabında, tüm yurtta aramaların sürdüğünü söyledi. Ancak Canikli, darbe girişiminde ne kadar silah ve mühimmat kaybedildiğini açıklamadı. 

15 Temmuz darbe girişiminde kaybolan ve dağıtılan silahlara ilişkin belirsizlik sürüyor. Ankara'nın Çubuk ilçesinde bir cinayet sanığının  “Tabancayı 15 Temmuz darbe gecesi Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde dağıtmışlardı. Ben de oradan almıştım” sözleri üzerine Ankara Valiliği bunun henüz tespit edilemediğini savunmuştu. Ankara Valiliği ve emniyeti sivillere silah dağıtılmadığını savunsa da o gece kaybolan silahların olduğu biliniyor.

BULUNANLAR ENVANTERE DAHİL EDİLİYOR

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün'ün konuya ilişkin soru önergesine yanıt veren Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, kayıp durumdaki silahların Türk Silahlı Kuvvetleri Kayıp Çalıntı Gasp Edilen (TSM KÇGE) Silah Takip Sistemleri ve İçişleri Bakanlığı Kaçakçılık, İstihbarat, Harekât ve Bilgi Toplama (KİHBİ) sistemine girişleri yapılarak tüm yurtta aranmaları sağlandığını açıkladı. Ayrıca konunun adli makamlarca da soruşturulduğunu belirten Canikli, “Kayıp silah/mühimmat listesi güncel tutulmakta, tüm yurtta ele geçirilen silah/mühimmat ile karşılaştırılmakta, seri/lot numaraları tutan malzemeler mevzuata uygun olarak envantere dahil edilmektedir.” dedi . Ancak ne kadar silah ve mühimmatın kayıp olduğunu açıklamayan Canikli, 15 Temmuz 2016 darbe girişimi nedeniyle, 3 Kasım 2017 tarihi itibariyle TSK’den 8 bin 570 kişinin ihraç edildiğini aktardı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mican'ın tehditleri, nefret söylemi ifade özgürlüğü sayıldı!

SONRAKİ HABER

Mahalle muhtarı silahlı saldırıdan gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...