18 Ocak 2019 21:09

Akdeniz'de Libya açıklarında mültecileri taşıyan bot battı

Akdeniz'de Libya açıklarında mültecileri taşıyan botun batması sonucu 3 mültecinin yaşamını yitirdiği, 14 mültecinin ise kayıp olduğu belirtildi.

Arşiv | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Akdeniz'de Libya açıklarında 20 mülteciyi taşıdığı belirtilen botun battığı, 3 mültecinin yaşamını yitirdiği, 3 mültecinin kurtarıldığı, diğerlerinin ise kayıp olduğu bildirildi.

İtalya'da yayın yapan haber ajansı Ansa'nın İtalyan donanması kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, Libya'nın Trablus kıyılarının yaklaşık 50 kilometre kuzeyinde tespit edilen mültecileri taşıyan bir botun battığı belirtildi.

İtalyan donanmasına ait bir uçağın denize iki şişme bot atarak ilk yardımı yaptığı ve 3 mültecinin sağ kurtarıldığı, 3 kişinin ise cansız bedenine ulaştığı belirtildi. İtalyan askeri gemisinden kalkan bir uçak ile kurtarılan 3 mültecinin Lampedusa Adası'ndaki hastaneye götürüldükleri açıklandı.

Botta bulunan diğer mültecilerin ise kayıp olduğu belirtilirken, arama çalışmalarının Libya Sahil Güvenliği tarafından yürütüldüğü duyuruldu. Bölgeye yakın olan Libya bayraklı bir ticari geminin kaybolan mültecileri aradığı ifade edildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Aşırı sağcı İtalya İçişleri Bakanı Salvini polisleri savundu

SONRAKİ HABER

Iğdır'da hayali seçmen vakası: Polis lojmanlarına 375 kişi kaydırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...