18 Ocak 2019 18:32

Tacize sessiz kalmayan öğrencilere takdir teşekkür belgesi verilmedi

Kadriye Moroğlu Lisesi’nde tacize tepki gösteren ve uzaklaştırma cezasıyla cezalandırılmak istenen öğrencilere takdir teşekkür belgesi verilmedi.

Fotoğraflar: Twitter

Paylaş

İstanbul Küçükçekmece Kadriye Moroğlu Lisesi’nde yaşanan tacize öğrenciler sessiz kalmamış, okulda dersleri boykot etmiş ve sosyal medyada #TacizVarSesÇıkar etiketiyle kampanya başlatmıştı. Tacizci öğretmeni protesto eden 15 öğrenciye uzaklaştırma cezası verilmişti. Disiplin cezası alan öğrencilere, bugünkü karne gününde notları gereği hak ettikleri hâlde takdir ve teşekkür belgesi verilmediği iddia edildi.

Birgün'de yer alan habere göre eylem yaptıkları için haklarında disiplin cezası verilen öğrencilere, iddiaya göre, notları dolayısıyla teşekkür veya takdir belgesi almaya hak kazanmalarına rağmen bu belgeler verilmedi.

Eyleme katılan lise öğrencilerinden C., Twitter hesabından yaptığı paylaşımda olayı duyururken, Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş da konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nden geçen sene mezun olarak bu sene üniversiteye başlayan Eylül adlı kadın öğrenci, lisedeki coğrafya öğretmeninin tacizlerini mahkemeye taşımış ve yaşadıklarını bianet'ten Elif Ünal'a anlatmıştı. Yayınlanan haberin ardından sosyal medya üzerinden bir açıklama yayınlayan öğrenciler “Okulumuzda maalesef bir taciz vakası ve tacizci bir hoca mevcuttur. Okulun öğrencileri olarak buna sessiz kalmamız asla ama asla mümkün değildir” dedmişti. Öğrenciler #TacizVarSesÇıkar etiketiyle kampanya başlatmış ve dersleri boykot etmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Edirne’de Bocuk Gecesi kutlandı

SONRAKİ HABER

Donald Trump ve Kim Jong-un şubat sonunda görüşecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...