10 Ocak 2019 06:08

Star Tv'de ‘Atatürk ölmedi kalbimizde yaşıyor’ repliğine sansür

Oyuncunun 'Atatürk ile görüşecektim. Ne, Atatürk öldü mü? Hayır Atatürk ölmedi kalbimizde yaşıyor' sözleri yayımlanmadı.

Ekran görüntüsü Youtube'daki  "Kaçma Birader | Teaser - Karakol Atatürk Sahnesi" videosundan alınmıştır. 

Paylaş

Star TV’de önceki akşam yayınlanan “Kaçma Birader” filminde yer alan karakol sahnesindeki Anıtkabir ve Atatürk replikleri makaslandı. Genç karakterin “Atatürk ile görüşecektim. Ne, Atatürk öldü mü? Hayır Atatürk ölmedi kalbimizde yaşıyor” sözleri hakaret ve küfür olmamasına karşın sansürlendi. Star TV'den 'Atatürk'e sansür' iddialarına "Büyük kurtarıcının hatırasına duyulan derin saygıdan" yanıtı geldi. 

Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre; 4 Mart 2016’da vizyona giren, senaryosunu Emrah ve Murat Kaman’ın yazdığı, başrollerini Zafer Algöz, Melek Baykal, Emrah Kaman, Nejat Uygur ve Necip Memili’nin paylaştığı Kaçma Birader filmi, önceki akşam Star TV yayınında makaslandı.

Yozgat’tan İstanbul’a gelen bir ailenin İstanbul Taksim maceralarını işleyen filmdeki karakol sahnesi kesildi. Karakol sahnesinde aile, çocuklarının kaybolduğunu bildirmek için karakola gidiyor. Komiser, 24 saat geçmeden yasal olarak işlem yapılamayacağını bildirince Emrah Kaman’ın canlandırdığı karakter, “Hayır ben de bunu anlamıyorum. 2-3 saat değil de 10 gün desek nereden bilecek bu amir? İlla Ankara’daki nüfuzlu dostlarımızı mı arattıralım yani” diyor. Komiser “Sen beni tehdit mi ediyorsun, gel ara” diyince genç “Ankara’yı” arıyor.

Bu esnada yapılan kesme nedeniyle seyirci, “Anıtkabir mi? Atatürk ile görüşecektim. Ne, Atatürk öldü mü? Hayır Atatürk ölmedi kalbimizde yaşıyor” sözlerini izleyemedi.

STAR TV: DERİN SAYGINDAN

Makaslanan sahneyle ilgili Star TV'den açıkama geldi. Kanal, resmi Instagram hesabından yaptığı açıklamada "Bu sahnenin yer almamasının nedeni Atatürk adının silinmesi değil, tam aksine Büyük kurtarıcının hatırasına duyulan derin saygıdır. Star TV, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi hatırasını korumak adına, söz konusu telefon şakası sahnesini yayınlamama kararı almıştır" denildi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Kaya'nın hayatı 'Hep Sonradan' oyunuyla sahneye taşındı

SONRAKİ HABER

İstanbul ve Bursa'da fırtına çatıları uçurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...