09 Ocak 2019 10:26

Yönetmen Kazım Öz hakkında 15 yıla kadar hapis istendi

'Fotoğraf', 'Bahoz' ve 'Zer' filmlerinin yönetmeni Kazım Öz hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis istendi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

“Fotoğraf”, “Bahoz” ve “Zer” filmleriyle tanınan yönetmen Kazım Öz hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis istendi.

Yönetmen Kazım Öz, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "terör soruşturması" kapsamında 24 Kasım'da memleketi Dersim'de gözaltına alınmış, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Öz hakkında, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, 9. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, Kazım Öz hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Kazım Öz, konuya ilişkin instagram hesabında yaptığı açıklamada "Ben ‘silahlı bir örgütün üyesi’ değil, ‘kameralı bir örgütün’ üyesiyim. Işık taşıyanların, dekor kuranların, karakter canlandıranların, senaryo yazanların, makyaj yapanların oluşturduğu, dünya çapında yüzbinlerce üyesi olan ‘sinema örgütü’nün üyesi..." dedi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Saadet Partisi adaylarını 27 Ocak'ta tanıtacak

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu hakkındaki tazminat davaları için fon oluşturulacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...