08 Ocak 2019 05:36

İran'da ödenmeyen ücretleri için eylem yapan işçiye işkence iddiası

İran’ın Huzistan eyaletinde ödenmeyen ücretleri için eylem yapan işçilerden birinin gözaltında işkenceye maruz kaldığı iddia edildi.

Arşiv | Fotoğraf: Armin Karami / Fars News

Paylaş

İran Yargı Erki Başkanı Sadık Laricani, Huzistan eyaletine bağlı Şuş kentinde maaşlarının verilmemesi nedeniyle gösteri düzenleyen işçilerden birinin gözaltında işkenceye uğradığı iddiaları üzerine inceleme başlatıldığını bildirdi.

Laricani, Başkent Tahran'da yargı erki yetkililerine hitaben yaptığı konuşmada, bir süre önce gözaltına alınan Heft Tepe Şeker Fabrikası çalışanlarından İsmail Bahşi'nin işkenceye uğradığı iddialarına ilişkin, “Başsavcı'ya talimat veriyorum, bugün bağımsız bir heyet teşkil edilecek ve olay bölgesinde konuyla ilgili incelemelerde bulunulacak” ifadelerini kullandı.

Ülkenin güneyindeki Huzistan eyaletinin Şuş şehrinin Heft Tepe Şeker Fabrikası'nda 4-5 aydır maaşlarını alamayan yüzlerce işçi, ücret ve sosyal haklarını alamadıkları gerekçesiyle düzenledikleri eylemler nedeniyle bir süre önce gözaltına alınmıştı.

İşçiler, “Suriye'yi bırak, bize bak”, “Heft Tepe işçileriyiz, açız” ve “Tehdit ve hapishaneden korkmuyoruz” şeklinde sloganlar atmıştı. Yine Huzistan eyaletine bağlı Ahvaz kentindeki çelik fabrikası işçileri de aylarca ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle uzun süre eylem yapmıştı.

İran Yargı Erki Başkanı Sadık Laricani, bir süre önce  Ahvaz kentindeki çelik fabrikası ve Şuş ilçesindeki Heft Tepe Şeker Fabrikası işçilerini ‘düşmana fırsat vermeyin’ diyerek hedef göstermişti. (Tahran/AA)

ÖNCEKİ HABER

Fas'ta işçi ve emekçilerin ücret artışı talepli eylemleri sürüyor

SONRAKİ HABER

Guatemala yolsuzlukları soruşturan BM destekli komisyonu kapatıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...