Çepeçevre Yaşam - Salihli Hacıbektaşlı halkı JES'çi şirketi gönderdi

Mahallelerine JES yapmak isteyen SANKO Enerji şirketine direnişle geri adım attıran Manisa Salihli Hacıbektaşlı halkının mücadelesi Çepeçevre Yaşam'da

07 Ocak 2019 13:31
Paylaş

Manisa'nın Salihli ilçesi Hacıbektaşlı mahallesi halkının jeotermal enerji santraline (JES) karşı verdikleri direniş ilk kazanımı getirdi. JES'çi şirket SANKO Enerji, arazideki araç gereçlerini sökerek taşımaya başladı.

Hacıbektaşlı Mahallesi halkı, mahallelerinde yapılmak istenen jeotermal enerji santraline (JES) karşı, 2 Ocak tarihinde direnişe başladı. Yılbaşı öncesi JES şirketinin çalışmalarına engel olup durduran mahalleli, direniş çadırı kurarak şirketin kullandığı yolu kapattı.

Halk, JES’lerin sağlığa, çevreye ve tarıma yaptığı zararlara dikkat çeken ve yaşam alanlarında JES istemediklerini belirten dilekçeleri Salihli Kaymakamlığı, Manisa Valiliği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderdi. JES yapılmak istenen alanın yanında üç tane okulun olduğunu, okulların yurdu ve spor salonu bulunduğunu belirten mahalleli, bir de yeni ilkokul projesi olduğunu dile getirdi.

Direniş çadırı kurarak şirket elemanlarının şantiyeye gitmelerine izin vermeyen köylülere jandarma gece baskın düzenledi. Jandarmanın direniş çadırını söküp götürmesinin ardından Salihli Ticaret Odasında milletvekilleri, muhtarlar ve Salihli'deki demokratik kitle örgütleri ile yapılan toplantıda direnişe devam kararı çıktı.

CHP Milletvekili Özgür Özel'in de görüşmeleriyle direniş çadırını geri alan köylüler, validen de şirketin malzemelerini mahalleden sökeceği sözünü aldı. Gerekli izinleri almadan mahallede çalışma yapan SANKO Enerji şirketi, arazideki araç gereçlerini sökerek taşımaya başladı. (Evrensel WebTV)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

CHP'li Özgür Özel'den Savunma Bakanı Hulusi Akar'a tepki

SONRAKİ HABER

‘Enflasyonla mücadele’ dediler, mermi fiyatında indirim yaptılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...