02.01.2019 13:06

BMC'nin 'yeni yıl sürprizi' işten atma: 90 beyaz yakalı çıkarıldı

İzmir'de bulunan BMC otomotiv fabrikasında 90'a yakın beyaz yakalı çalışan, üretimin azalması, performans düşüklüğü gibi gerekçelerle işten atıldı.

BMC'nin 'yeni yıl sürprizi' işten atma: 90 beyaz yakalı çıkarıldı

Fotoğraf: Google Street View

İzmir Pınarbaşı’da bulunan ve AKP'li Ethem Sancak’ın sahibi oldugu BMC otomotiv fabrikasının yeni yıldaki ilk kararı 90'a yakın beyaz yaka çalışanı işten çıkarmak oldu.

Şirketin İzmir Bornova'daki fabrikasındaki işten çıkarmalara gerekçe olarak üretim azalması, çalışanların performans düşmesi olarak gösterilirken fabrikada yatırımlar hızla devam diyor. BMC de yakın zamanda işçiler arasında da işten atmaların olacağı söyleniliyor.

Devletten aldığı 585 Milyon liralık savunma desteği ve gümrük vergisi muafiyeti, KDV iadesi ve kurumlar vergisi indirimi gibi desteklerle bir kez daha gündeme gelen BMC Otomotiv geçtiğimiz yıl hedefledikleri kâr oranını ikiye katlayarak büyüme rekoru kırmıştı.  Şirket son olarak Sakarya da kurulu olan 1. ana bakım merkezini 25 yıllığına devredilmesi ve kurulu fabrikada Altay Tankı üreteceği ile  gündeme gelmişti. (İzmir/EVRENSEL)

31.01.2026 16:47

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu’nda Mert Hakan Yandaş’a destek

Fenerbahçe Olağan Yüksek Divan Kurulu’nda konuşan Başkan Şekip Mosturoğlu, tutuklu bulunan takım kaptanı Mert Hakan Yandaş’ın yalnız olmadığını ve kulübün futbolcuya desteğinin sürdüğünü söyledi.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu’nda Mert Hakan Yandaş’a destek

Mert Hakan Yandaş / ANKA

01.02.2026 17:49

Suriye'de '30 Ocak Anlaşması' yarın yürürlüğe girecek: Takvim nasıl işleyecek?

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi ile  HTŞ arasında varılan anlaşmanın hayata geçirilmesine yönelik takvimin yarın başlaması bekleniyor. Belirlenen takvim çerçevesinde askeri ve idari entegrasyon için adımların atılacağı ifade ediliyor.

Suriye'de "30 Ocak Anlaşması" yarın yürürlüğe girecek: Takvim nasıl işleyecek?

Fotoğraf: MA

01.02.2026 05:30

Çocukların kahvaltı menüsü tek kaleme düşüyor: ‘Patates kızartması, belki zeytin’

Okullarda yeni dönem başlarken ailelerin en büyük kaygısı beslenme çantaları oldu. Görüştüğümüz kadınlar, öğünlerin ikiye düştüğünü, 15 tatil boyunca çocukların karbonhidrat ağırlıklı ve patates kızartmasıyla beslendiğini anlattı.

Çocukların kahvaltı menüsü tek kaleme düşüyor: ‘Patates kızartması, belki zeytin’

Fotoğraf: Evrensel

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!