31 Aralık 2018 10:04

Müftü Odatv’yi hedef gösterdi: Charlie Hebdo'nun yanına kâr kalmadı

Siirt Müftüsü Ahmet Altıok, 12 kişinin yaşamını yitirdiği Charlie Hebdo saldırısını hatırlatarak Odatv'yi hedef gösterdi.

Ekran görüntüsü İLKHA'nın internet sitesinden alınmıştır. 

Paylaş

Siirt Müftüsü Ahmet Altıok, Charlie Hebdo saldırısını hatırlatarak Odatv’yi tehdit etti ve “Charlie Hebdo ve Efendimiz dönemindeki Ka’b Bin Eşrefler sürekli dilleri ile alay ederek, kampanyalar yaparak, bir takım algı operasyonları ile hakaret etmeye çalışmışlardır fakat bu yaptıkları yanlarına kâr kalmamıştır” ifadelerin kullandı.

Siirt Müftüsü Ahmet Altıok HÜDA PAR’a yakınlığıyla bilinen İLKHA'ya verdiği röportajda Odatv'yi hedef gösterdi. Altıok, Odatv’nin Muhammed Peygamber’e hakaret ettiğini savundu. Konuşmasında Fransa’da, 2015 yılında 12 kişinin hayatını kaybettiği El Kaide tarafından Charlie Hebdo dergisine düzenlenen saldırıyı hatırlatan Altıok, şu ifadeleri kullandı:

“Charlie Hebdo ve Efendimiz dönemindeki Ka’b Bin Eşrefler sürekli dilleri ile alay ederek, kampanyalar yaparak, bir takım algı operasyonları ile hakaret etmeye çalışmışlardır fakat bu yaptıkları yanlarına kâr kalmamıştır. Ben inanıyorum ki bu yaptıkları, toplumun vicdanında bunlar mahkûm olacaklardır. Bunları özür dilemeye davet ediyorum çünkü tövbe İslam’da kabul edilir ve ölmeden önce yapılması gerekir.”

Altıok'un  örnek verdiği Ka’b Bin Eşref, Hazreti Muhammed döneminde öldürülen bir şair.

ODATV'DEN TEPKİ

Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Odatv’de birinin kılına zarar gelirse; sorumlusu teröristleri yüreklendiren, izleyen, destekleyen görevlilerdir!” dedi.

Odatv Genel yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da “Devletin maaşlı memurunun terör propagandasına sessiz kalacak mısınız? Müftünün çağrısıyla yayılan katliam çetelerinin çağrılarını izleyecek misiniz? Dün mezar evlerde domuz bağlarıyla katliam yapan çetelerin ‘Charlie Hebdo’ işaretiyle terör çağrısına devlet teslim olacak mı?​”diyerek tepki gösterdi.

ALİ ŞEKER MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, konuya ilişkin olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

Şeker, şu soruları yöneltti:

  • ODA TV’yi hedef gösteren ve Charlie Hebdo katliamını örnek göstererek aleni katliam çağrısında bulunan Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok hakkında başlatılan herhangi bir idari ya da adli işlem var mıdır?
  • ODA TV’ye ve çalışanlarına yönelik herhangi bir koruma işlemi başlatılmış mıdır?
  • Yılbaşını kutlayan vatandaşları alenen hedef gösteren afiş, bildiri ve söylemlere yönelik başlatılan herhangi bir adli ya da idari işlem var mıdır?
  • Reina katliamı benzeri yeni bir saldırı ya da katliamın gerçekleştirilmemesi için alınan tedbirler nelerdir?
  • Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından mavi bültenle aranan ve hakkında ödül konan bir IŞİD mensubu kendiliğinden teslim olmasının ardından serbest bırakılmış, kamuoyunun ardından tekrar tutuklanmıştı. Bugün itibariyle benzeri şekilde kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri aranma listelerinde yer aldığı halde tutuksuz yargılanan terör örgütü üyesi var mıdır? (HABE RMERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

KESK: Fatih Portakal'a şahidiz, grev ve mitinglerimiz yasaklanıyor

SONRAKİ HABER

Büyükçekmece'deki öğretmene saldırı vakası protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...