30 Aralık 2018 10:40

Rutkay Aziz'den Müjdat Gezen ve Metin Akpınar yorumu

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkındaki soruşturmalara ilişkin konuşan Rutkay Aziz: Barışın suç olduğu bir koşul anlaşılır bir koşul değildir

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar | Fotoğraflar: DHA

Paylaş

Sinema ve tiyatro sanatçısı Rutkay Aziz Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında başlatılan soruşturmalara ilişkin 'Bütün bu yapılanlar ve uygulananlar, hukuk adına bir talihsizliktir' değerlendirmesinde bulundu.

Cumhuriyet gazetesinden Emrah Kolukısa'ya demeç veren Aziz, "Türkiye şundan kurtulmalı, barışın suç olduğu bir koşul anlaşılır bir koşul değildir. Bu kadar savaş çığlıklarının atıldığı bir şekilde barış istemek suç olamaz" ifadelerini kullandı.

Aziz "Metin’e ve Müjdat’a bir biçimde dava açılması, bir biçimde haftada bir imza atmaları veya yurtdışına çıkış yasağı konması gerçekten talihsizliktir, insan inanmak da istemiyor çünkü ben her ikisinin de gerçekten bir vatansever, yurtsever olduklarına inanıyorum ve çok önemli iki güldürü ustası olduklarına da inanıyorum. Bütün bu yapılanlar ve uygulananlar, hukuk adına bir talihsizliktir. Dilerim en kısa zamanda gerçek anlamda bu dava uygun bir biçimde sonuçlanır. Ama Türkiye şundan kurtulmalı, barışın suç olduğu bir koşul anlaşılır bir koşul değildir bu kadar savaş çığlıklarının atıldığı bir şekilde barış istemek suç olamaz" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP’ten yeni yılda mücadeleyi yükseltme çağrısı

SONRAKİ HABER

Latmoslu ressamlar ve Göbeklitepe

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...