14 Aralık 2018 11:57

CHP'li Salıcı: İmamoğlu Beylikdüzü’yü AKP’den aldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı yerel seçime ve İYİ Parti ittifakına dair açıklamalarda bulundu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

CHP ve İYİ parti arasındaki ittifak görüşmelerini yürüten isimlerden biri olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı adaylarını açıklayıp, sonra geri çektikleri başkanların nasıl bir duygu içinde olduğunu ifade ederek ‘fedakarlık’ beklentisine işaret etti. Salıcı, ‘İstanbul adayı İmamoğlu’mu?’ sorusuna da “Sayın Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü’de başarılı bir ilçe başkanlığı süreci geçirdi, yüzde 51 ile Beylikdüzü’de seçimi kazandı “ dedi.

Oğuz Kaan Salıcı, CNN Türk’te ittifak görüşmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Salıcı İYİ Parti ile yaptıkları anlaşmada içine sinmeyen yerler olduğunu zaman zaman masadan kalktıklarını fakat sağ duyulu davrandıklarını anlattı. Sorunları diyalog yöntemleri ile çözdüklerini belirten Oğuz Kaan Salıcı, Balıkesir, Denizli gibi illerde CHP adayının geri çekilmesini şöyle değerlendirdi: “Ben örgütün içinden gelen bir siyasetçiyim. Balıkesir’de de Denizli’de de CHP’ye gönül vermiş arkadaşların nasıl bir duygu içinde olduğunu anlıyorum ve hak veriyorum. Bir süreç yürütüyorsunuz ama her istediğinizi alma şansınız da yok. Sonuçta daha büyük bir amaç için bir fedakarlık noktasındayız hepimiz”. Salıcı, 3 büyük şehir adayını PM toplantısında yaptıkları tartışmalar sonucunda açıklayacaklarını söyledi.

CHP liderinin dün evinde ziyaret ettiği Ekrem İmamoğlu’nun adaylığına ilişkin açıklama yapan Oğuz Kaan Salıcı  “Sayın Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü’de başarılı bir ilçe başkanlığı süreci geçirdi. Sonra yüzde 51 ile Beylikdüzü’de seçimi kazandı. Beylikdüzü AKP’den aldığımız bir ilçedir. Sayın Genel Başkanın aday gösterme gibi bir niyeti varsa bunu zaten parti meclisine getirecektir. Bizim parti meclisimiz hakkaniyetlidir” cevabını verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadıgil’den Mecliste Gezi’ye selam

SONRAKİ HABER

Çıplak arama dayatması iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...