14 Aralık 2018 07:55

DHMİ, havalimanı inşaatındaki kötü koşulları kabul etti

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, İstanbul Havalimanında şantiye koşullarının kötü olduğunu kabul etti.

Fotoğraf: Havalimanı işçileri

Paylaş

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, İstanbul Havalimanı yapımında 2015 yılından açılışının yapıldığı 29 Ekim 2018 tarihine kadar 55 işçinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Ocak, şantiye koşullarının kötü olduğunu kabul etti. 

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre; TBMM KİT Komisyonu’nun önceki günkü toplantısında DHMİ Genel Müdürlüğü’nün 2015-2016 hesapları ele alındı. DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, milletvekillerinin İstanbul Havalimanı’na yönelik sorularını yanıtlarken önemli açıklamalarda bulundu. Milletvekillerinin İstanbul Havalimanı’ndaki çalışma koşullarına yönelik soruları üzerine DHMİ Genel Müdürü Ocak, şantiye koşullarının kötü olduğu yönündeki eleştirilerin haklı olduğunu kabul etti.

‘TAHTAKURULARI KABUL EDİLECEK ŞEYLER DEĞİL’

DHMİ’nin havalimanını yapan şirketler grubuna bu kapsamda başvurduğuna işaret eden Ocak, “Üçüncü havalimanının şantiye koşulları, evet, son derece haklısınız. Bu şantiye koşullarında biz de İGA nezdinde girişimde bulunduk. Tahtakuruları bu dönemde kabul edilebilecek şeyler değil. Bu şantiye koşullarının ilaçlanmasının, servis imkânlarının, yemek koşullarının düzenlenmesi konusunda bizim de defalarca uyarımız var” diye konuştu.

Ocak, işçilerin haklarını aramaya başlamasıyla şantiyede ciddi düzenlemeler yapıldığını ifade etti. 

Ocak, havalimanının yapımı için resmi yer tesliminin yapıldığı 2015 yılından 29 Ekim tarihine kadar şantiyede 220 bin kişinin istihdam edildiğini kaydetti. Ocak, havalimanı yapımında çalışan 220 bin kişiden 30 işçinin iş kazasıyla, 25 işçinin ise doğal koşullarda hayatını kaybettiğini söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Menbic'i temizlemezseniz oraya da gireriz

SONRAKİ HABER

EMEP: Emeklilikte yaşa takılanların mücadelesinin yanındayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...