12 Aralık 2018 05:17

Türk Telekom AKN'siz internet tarifelerinde fahiş fiyat tepki topladı

Türk Telekom kotasız internet tarifelerini açıkladı. 346 liraya varan üstelik taahhüt gerektiren internet tarifeleri tepki çekti.

Türk Telekom logosu

Paylaş

İnternet hizmetinde kotanın (Adil Kullanım Noktası-AKN) kaldırılmasının kararlaştırılmasının ardından sağlayıcıların yeni yıldan itibaren geçerli olacak yeni paketleri merakla bekleniyordu. Türk Telekom, kotasız tarifelerini sonunda açıkladı. Telekom AKN sistemini tamamen ortadan kaldırdı ancak duyurduğu uçuk fiyatlı tarifeler kullanıcıların tepkisini çekti.

ShiftDelete'ten Emin Çıtak'ın derlediği habere göre, tarifelerden haberdar olan kullanıcılar Twitter'dan Ekşi Sözlük'e kadar pek çok sosyal medya platformunda fiyatlara tepki gösterdi.

4 MBPS İÇİN 59.90 TL!

Türk Telekom'un açıkladığı tarifelerde fiyatlar arasındaki farklı belirleyen tek şey bağlantı hızları olarak göze çarpıyor. Tarifeleri S, M, L, XL, XXL şeklinde ayıran ISS, sabit telefonlu, yalın internetli kullanıcılarına ayrı ayrı seçenekler sunuyor. Kotanın kaldırılması önemli bir gelişme olsa da, Türk Telekom’un başlangıç paketlerinde sunduğu hız limiti büyük hayal kırıklığı oldu. 60 TL’lik (59.90) pakette 4 Mbps gibi bir hız sağlanırken, 50 Mbps AKN’siz tarife isteyenlerin 250 TL gibi uçuk bir rakam ödemeleri gerekiyor.

100 Mbps limitsiz internet isteyenler ise 346 liraya varan aylık ücret ödemek zorundalar. Bulgaristan gibi Balkan ülkelerinde limitsiz internet için fiyatlar Türk parasıyla 50 TL’yi bile bulmazken, Türk Telekom’un açıkladığı fiyatlar çok konuşulacak gibi görünüyor.

Türk Telekom’un fiyatları Ekşi Sözlük gibi platformlarda da çok hızlı bir şekilde gündem oldu, en çok konuşulan konular arasında başı çekti. Sözlük yazarlarının birçoğu fiyat politikasını ciddi bir şekilde eleştirdi.

rakamlar bu kadar uçacaksa neden akn kaldırılıyor ne gerek var. bırakın kalsın akn güzel güzel. ben kota dolunca zaten 8 mbps alıyorum bunun için neden 90 tl vereceğim.
edit: 24 mbps 50 gb akn için türksat kablo 49.99 tl ödüyorum. akn aşınca hız 8 mbps düşüyor ay sonuna kadar. şimdi kemiksiz 8 mbps için 90-100 tl çok çok uçuk rakamlar.
8 mbps deyince zaten bu hizmeti kemiksiz alamıyorsunuz. şimdi durup düşününce bu adamlar 1 yıldır vatandaşa özgür internet akn kalkıyor mesajını pompaladılar. günün sonunda görüyoruz ki güzelce tokatlamışlar milleti.

11.12.2018 22:50 ~ 12.12.2018 00:44  dirsektemasaraligihizayagec
 

resmen soygun.
aslında bu fiyatlar diğer internet servis sağlayicilarinin da benzer fiyatlar sunacağını şimdiden gösteriyor çünkü rekabet kurulu bu iş için var..eski hızlara resmen geri dönüyoruz.. 4 mpbs 8 mpbs bunlar bakır kablo ile alınan insanı deli eden hizlardi çağ atlayarak hızlı uygun fiyatlı aknsiz internete geç kaldık derken bunlar eskiyi getirdiler. bi de fiber internet diyorlar fiber deyince 1000 mpbs akla gelir ışık hızı gelir ama bizde ise 4 mü satın alsam 8 mi satın alsam gelecek.
farklı ülkelere bakıyorum en ucuz fiyatlardan en yüksek hızları aliyorlar adamlar 100 mpbs kullanıyorlar bazıları az biraz daha paraya kıyıp yanına bir sıfır daha ekletiyorlar. bize ise burda 4, 8 mpbs hızlarını önümüze katli fiyatlarla koyuyorlar.
teknoloji konusunda biraz geri miyiz acaba?11.12.2018 23:04 emrecigimm

TARİFELER

AKN'siz 13-24 ay taahhütlü yalın internet paketlerinin fiyatları Telekom'un paketleri hakkında fikir verecektir.

■ 100 Mbps 346,90 TL
■ 50 Mbps 259,90 TL
■ 35 Mbps 159,90 TL
■ 24 Mbps 129,90 TL
■ 16 Mbps 102,90 TL
■ 8 Mbps 89,90 TL
■ 6 Mbps 79,90 TL
■ 4 Mbps 69,90 TL

TÜRK TELEKOM TARİFELERİ SİTESİNDEN ÇEKTİ

Türk Telekom tarifeleri böyle açıklamıştı, ertesi gün ilgili sayfa türk telekomun web sitesinde yayından kaldırılarak sayfa AKN ile ilgili sıkça sorulan sorular ve cevaplarının bulunduğu bir sayfaya yönlendirildi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kozmonotlar Soyuz MS-09'da oluşan delikten örnekler topladı

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu ve Akşener açıkladı: İYİ Parti ve CHP anlaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...