10 Aralık 2018 13:07

TTB yöneticisi hekimler, 'barış' dedikleri için yargılanacak

‘Savaş Halk Sağlığı Sorunudur’ dedikleri için haklarında dava açılan hekimlerin duruşması 27 Aralık'ta: 'Yaşamı, barışı savunmak birincil görevimiz.'

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi’ne, ‘Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur’ açıklaması nedeniyle açılan dava, 27 Aralık 2018 tarihinde Ankara'da görülecek. Duruşma öncesi TTB Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan TTB Genel Başkanı Sinan Adıyaman, “Barış ve hekimlik değerleri için 27 Aralık'ta Ankara Adliyesi'ndeyiz” dedi.

Ankara Adliyesi 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davaya, Dünya Tabipleri Birliği'nin yanında Avrupa'dan da birçok hekim örgütünün katılarak destek vereceğini belirtildi. Adıyaman, hekimlerin birincil görevinin  yaşamı savunmak ve barış iklimine sahip çıkmak olduğunu söyledi.

‘HEKİMLER SAVAŞA KARŞIDIR’

Açıklamanın tüm çatışmalı ortamların halk sağlığını tehdit etmesi nedeniyle yapıldığını ve evrensel hekim tutumunu içerdiğini söyleyen Adıyaman “Bu nedenle TTB'nin açıklaması başta Dünya Tabipler Birliği olmak üzere tüm tabip birlikleri ve uluslararası akademik çevreler tarafından büyük destek görmüştür” dedi.

Hekimlerin savaşlara karşı çıkmasının yaşatma sorumluluklarının doğal ve kaçınamayacakları bir sonuç olduğunu ifade eden Adıyaman, “Türk Tabipleri Birliği yakın tarihimizde örneğine çok kez rastlandığı gibi, tüm politik baskılara karşın topluma karşı sorumluluklarından vazgeçmemiş ve uluslararası hekimlik değerlerinin gereğini yerine getirmiştir” dedi.

Barışı savunmanın hekimlerin bütün dünya halklarına borcu olduğuna vurgu yapan Adıyaman, “Türk Tabipleri Birliği'nin 'Savaş bir Halk Sağlığı Sorunudur' açıklaması ve tespiti görev ve sorumluluklarından ayrı değerlendirilemez ve yargılanamaz” dedi. Yaşamı savunmanın ve barış iklimine sahip çıkmanın yaşatmaya ant içmiş hekimlerin birincil görevi olduğunu söyleyen Adıyaman, davaya Dünya Tabipleri Birliği ve Avrupa'nın diğer ülkelerinden de katılımın olacağını belirtti. Adıyaman, “Tüm hekimleri, kitle örgütlerini, sendikaları ve barışın yanında yer alan halkımızı 27 Aralık 2018 Perşembe günü saat 09.00'da Ankara Adliyesi'ne bekliyoruz” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ öğrencileri rektörlüğe yürüyecek

SONRAKİ HABER

İşçileri taşıyan kamyon kaza yaptı: 30 işçi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...