10 Aralık 2018 12:38

Modül Çelik’te iş bırakma kazanım getirdi

Kocaeli’de kurulu bulunan Modül Çelik fabrikasında işçilerin ek zam talebiyle verdiği mücadele kazanımla sonuçlandı.

Fotoğraf: Google Maps

Paylaş

Kübra LAZ
Kocaeli

Kocaeli’nin Arslanbey Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Modül Çelik işçilerinin ek zam talebiyle verdiği mücadele kazanımla sonuçlandı. Geçtiğimiz hafta ücretlerin geç ödenmesine karşı ve ek zam talebiyle yapılan iş durdurma eyleminin ardından işçi ücretlerine yüzde 15 artış yapıldı, geciken ücretler ise elden verildi.

Daha önce yüzde 7 ile 10 arasında zam alabildiklerini belirten işçiler, yüzde 15 zam alınmasında yapılan iş bırakma eyleminin etkili olduğunu söyledi. Eylemin gazetemizde yer almasının da zammın alınmasında büyük bir etki yarattığını anlatan işçiler, “Haberi gören  patron zammı hemen açıkladı” diye konuştu. 

Ancak alınan zammın da enflasyon karşısında düşük olduğunu ifade eden işçiler şöyle konuştu: “Maaşlarımızın düzensiz ödenmesi durumu devam ediyor. Maaş günleri belli. Daha fazla maaş vereceğiz denilerek işçilere giriş çıkış yaptırılıyor. Böylece kıdem tazminatlarının birikmesi engelleniyor. Birlik ve beraberliğin sağlanmasında oldukça zorlanıyoruz ancak tüm koşullar düzeltilene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Öte yandan verilen zammın ardından Modül Çelik’te Ergüler taşeron firmasına bağlı çalışan işçiler de ücretlerini alamayınca 2 gün iş bırakma eylemi yaparak ücretlerini almayı başardı.

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır, Batman ve Van'da 68 kişi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Gül-Kılıçdaroğlu görüşmesine ilişkin açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa