06 Aralık 2018 13:33

RTÜK, FOX TV ve Tele1’e ceza verdi

RTÜK, 'Çarpık ilişkilerin konu alınması' ve 'Milli politikalara aykırı, eleştiri sınırlarını aşan yorum' gerekçeleriyle FOX TV ve Tele1'e ceza verdi.

Görseller: RTÜK logosu / Color Bar: Pixabay / Kolaj: Evrensel

Paylaş

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), önceki gece gerçekleştirilen toplantısında “Kadın” isimli dizide “çarpık ilişkilerin konu alınması” iddiasıyla FOX TV’ye idari para cezası verilmesini kararlaştırdı. Kurul, Tele1 kanalına ise, “18 Dakika” programında Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin yaptığı yayınlarda “Türkiye’nin milli politikalarına aykırı, eleştiri sınırlarını aşan yorumlar” iddiasında bulunarak yaptırım uygulanmasına karar verdi.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, FOX TV’de yayımlanan ve reyting sıralamalarında üst sıralara yerleşen “Kadın” isimli dizide bir baldızı canlandıran karakterin, acil ihtiyacı olan ablasına ilik vermeye, eniştesiyle uygunsuz fotoğraflar çektirmek suretiyle razı olduğu ve bu fotoğrafları da şantaj için kullanmayı planladığının gösterildiği belirlendi. Üst Kurul, bu durumun toplumun milli ve manevi değerlerinin, genel ahlakın ve ailenin korunması ilkesine aykırı olduğu kanaatine vararak, idari para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.

Toplantıda ceza verilen bir başka kanal ise Tele1 oldu. Kanalda yayımlanan “18 Dakika” programında Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin yapılan değerlendirmelerin “Türkiye’nin milli politikalarına aykırı, eleştiri sınırlarını aşan yorumlar” olduğu değerlendirmesini yapan RTÜK, kanal için yaptırım kararı aldı.

Üst Kurul, Beyaz TV’de yayımlanan “Nur Viral’le Hayatta Her Şey Var” programına da “Yayın hizmetleri, toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz” hükmünün ihlal edilmesi sebebiyle idari para cezası uyguladı.

Öte yandan Üst Kurul toplantısında sözde sağlık ürünleri pazarlaması yaptığı belirlenen Hevi TV ve Müzik Türk kanallarına geçici yayın durdurma cezası verilmesi kararlaştırıldı.

Kanal Yalova, Ful TV, Gala TV, World Beauty Channel, Plus Music, 1 An TV, Medine TV ve Mega Müzik kanallarına da tüketicinin yanıltılması, reklam sürelerinin aşılması gerekçeleriyle cezai yaptırım uygun görüldü. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Dansın diliyle kültürlerin kardeşliği

SONRAKİ HABER

Gezi'nin birinci yıl dönümü eylemi davasında mahkemeden ceza kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...