06 Aralık 2018 08:52

AKP’nin Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necdet Takva kimdir?

2019 yerel seçimlerinde AKP’nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Necdet Takva’nın öz geçmişi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan tarafından 2019 yerel seçimlerinde Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak belirlenen Necdet Takva, 1969 yılında Van’da doğdu.

Necdet Takva, ilk ve orta öğrenimini Van’da tamamladı. Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde Yönetim Bilimleri Dalında Yüksek Lisansını tamamladı.

2005 yılında Ticaret ve Sanayi Odasında genel sekreterlik görevine başlayan Takva, yaklaşık 8 yıl süren bu görevini 2012 yılına kadar sürdürdü. Takva, Haziran 2013’te Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.

Necdet Takva evli ve dört çocuk babasıdır.

BEKİR KAYA HAKKINDA TANIKLIK YAPTI ADAYLIĞI KAPTI

Necdet Takva, cezaevinde bulunan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya aleyhinde tanıklık yaparak, Kaya hakkında dava açılmasını sağladı.

Takva, Van’da yaşanan Kobanê olaylarında Büyükşehir Belediyesine ait araçların kent genelinde çıkan yangına müdahale etmediği ve temizlik yapmadığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya ve 10 belediye çalışanı hakkında açılan davada tanıklık yaptı. Daha sonra duruşmada ifadesini değiştirerek, “Evlerimizden çıkamaz durumdaydık. Onların o dönemde olaylara nasıl müdahale ettiklerine bizzat şahit olmadım” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sırrı Süreyya Önder, cezasının infazı için Kandıra Cezaevine girdi

SONRAKİ HABER

Genel Yayın Yönetmenimiz Fatih Polat’ın duruşması 7 Mart’a ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...