06 Aralık 2018 08:32

Sırrı Süreyya Önder, cezasının infazı için Kandıra Cezaevine girdi

Eski HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, onanan cezasının infazı için Kandıra Cezaevine girdi.

Fotoğraf: Tahir Turan Eroğlu/AA

Paylaş

Eski HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, onanan cezasının infazı için Kocaeli'de bulunan 1 Nolu Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevine girdi.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi'nin kararıyla cezası kesinleşen Önder, Kocaeli Adliyesine gelerek İnfaz Savcılığında işlemlerini yaptırdı. 

ÖNDER: GÜZEL GÜNLER YAKINDIR

Cezaevine girmeden önce Önder şu açıklamayı yaptı: "Barış ve demokrasi uğruna emek verenler açısından sürpriz olmayan günlerden geçiyoruz. Bu savaş ve hoyratlık kuyusu sanıldığı kadar derin değildir. Yaşananlar iç karartıcı gibi gözükse de güzel günler bütün ülke için çok yakındır aslında. Bizim geleneğimiz, azdan çoğu çıkarabilmenin sayısız örneğiyle bezelidir. Ettiğimiz her laf, yürüttüğümüz bütün çabalar onurumuzdur. Bedel gerekiyorsa ödemek de öyle... Bütün dostları selam başarı ve dayanışma duygularımla selamlıyorum.”

NE OLMUŞTU?

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, Selahattin Demirtaş’ı “terör örgütü propagandası yapmak” iddiasından 4 yıl 8 ay, HDP eski Ankara Vekili Sırrı Süreyya Önder’i ise 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırmıştı. Avukatlar cezalara itiraz etmişti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi İkinci Ceza Dairesi’nin 4 Aralık'ta aldığı onama kararı ile cezalar kesinleşmişti. 

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 7 Eylül'de açıkladığı kararına itiraz edilmiş, dava dosyası incelenmek üzere İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesine gönderilmişti. Demirtaş ve Önder, 2013 yılında İstanbul-Zeytinburnu’nda düzenlenen Newroz kutlamalarında yaptıkları konuşmalardan ötürü yargılanıyorlardı.

Selahattin Demirtaş ile Sırrı Süreyya Önder hakkında yerel mahkemece kurulan hükümde usul ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılık bulunmadığı, bu nedenle sanıkların avukatlarınca yapılan istinaf başvurularının esastan reddine karar verildiği belirtilmiş ve Demirtaş ile Önder'in cezaları kesinleşmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Almanya'da Merkel'in halefi seçilen Annegret Kramp-Karrenbauer kimdir?

SONRAKİ HABER

AKP’nin Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necdet Takva kimdir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...