01 Aralık 2018 10:23

Van'da 337 öğrenci yemekten zehirlendi

Van'da gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan 337 öğrenciden 33'ünün tedavisi sürüyor. Zehirlenmeye neyin neden olduğu araştırılıyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Van'da gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvuran Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinin (YYÜ) 337 öğrencisinden 304'ü taburcu edildi.

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal yaptığı yazılı açıklamada, 337 öğrencinin bulantı ve ateş şikayetiyle kentteki farklı hastanelere başvurduğunu bildirdi. Bu öğrencilere gıda zehirlenmesi ön tanısıyla gerekli müdahalenin yapıldığını ve büyük kısmının taburcu edildiğini belirten Battal, "Şu an 33 kişi müşahede altında bulunmakta. Doktorlarımızdan aldığım bilgiye göre bunların da hayati tehlikesi bulunmayıp ilerleyen saatlerde bu kişilerin de taburcu edileceği şeklindedir." bilgisini verdi.

İHMAL OLUP OLMADIĞI BİLİNMİYOR

Öğrencilerin bazılarının ne üniversitenin merkez yemekhanesi ne de KYK yurtlarında yemek yememesine rağmen aynı şikayetle hastanelere başvurduğuna dikkati çeken Battal, şunları kaydetti: "Durum bize intikal eder etmez bir soruşturma komisyonu kurulmuş, soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma ekibimiz çalışmalarına başlamış olup, gerek üniversitemizin ve gerekse KYK yemekhanelerindeki yemeklerden örnekler alınmıştır. Aynı zamanda Sağlık İl Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü ekipleri de yemeklerden örnekler almışlardır. Ayrıca hastalarımızdan da biyolojik tetkikler için gerekli numuneler alınıp etkenin izolasyonu için tetkikler yapılmıştır. Her 3 kurum da incelemelerini titizlikle sürdürmektedir. Sonuçlar çıkınca durum netleşecek ve sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılacaktır. Bu konuda kimsenin en küçük şüphesi olmasın." (Van/AA)


‘ZEHİRLENMENİN NEDENİNİ ARAŞTIRIYORUZ’

Evrensel'e konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, gıda zehirlenmesine neyin neden olduğunu bilmediklerini, ayrıntılı soruşturma başlattıklarını belirtti. Battal, kendilerini asıl endişelendirenin üniversite yemekhanesi ve KYK’da yemek yememesine rağmen zehirlenen 10 öğrencinin olduğunu ifade etti.

337 öğrenciden 304’ü yapılan tedavilerin ardından tabucu edilirken 33 öğrencinin ise tedavisine devam ediliyor. Gazetemize konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, 337 öğrencinin rahatsızlanarak hastanelere başvurduğunu, bunlardan 304’ünün taburcu edildiğini geriye kalan 33 öğrencinin ise hayati tehlikesinin olmadığını ve ilerleyen saatlerde tabucu edileceklerini ifade etti.

Prof. Battal, “Çok ilginç bir şey; bizde yemek yiyen var, KYK yemekhanesinde yiyen var. Şehir’de de yiyen var. Ayrıca kahvaltı yiyen var. Yani olayın kaynağını biz de çok ciddi bir şekilde araştırıyoruz” diye konuştu. İl Sağlık Müdürlüğü, Tarım Müdürlüğü ve üniversite olarak yemeklerden örnekler alarak laboratuardan araştıracaklarını belirten Prof. Battal, kendilerini asıl endişelendirenin üniversite içerisinde yer alan merkezi yemekhane ve KYK yemekhanelerinden yemek yemeyip zehirlenmiş olduklarını ifade etti.

Konunun ayrıntılı bir şekilde araştırıldığını belirten Prof. Battal, sosyal medyada çıkan yoğun bakıma kaldırılan öğrenciler iddiasının doğru olmadığını, hastanede boş yatak olmamasından kaynaklı yoğum bakımda tedavi edildiklerini herhangi bir problemin olmadığını ifade etti.

İl Sağlık ve Tarım İl Müdürlüğünün bütün yemeklerden örnek aldığını belirten Battal, “Hem merkezi yemekhaneden hem de sulardan örnek aldık ama bizi en çok endişelendirten bizim orada yemek yemeyip de hastaneye müracaat eden 8-10 kişi var. Ama böyle bir şey varsa biz basına bildireceğiz. ‘Şundandır’ diyeceğiz.

EĞİTİM-SEN OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAK

Eğitim-Sen Van Şube sekreteri Medeni Güzel, konuyu sendika olarak araştırdıklarını ifade ederek KYK ve YYÜ yemekhane yöneticileriyle görüştüklerini belirti. Güzel, KYK yemekhanesi taşeronun kendilerinde 20’ye yakın yemek çeşidinin çıktığını ve rahatsızlandıklarını söyleyen öğrenci sayısının az olduğunu söylediğini aktararak dolaylı olarak kendilerinde tabildot yemek çıkmamasından kaynaklı sorunun Üniversiteden kaynaklandığını söylediklerini ifade etti. Güzel, “Merkezi yemekhane görevlileri ile yaptığımız görüşmede sorunun neyden kaynaklandığını bilmediklerini, gerekli incelemenin devam ettiklerini söylediler” diye konuştu. Aynı yemekten akademik ve idari personel olarak kendilerinin de yediğini ancak personelde herhangi bir sağlık problemi olmadığını söyleyen Güzel, üniversitede yemek yemeyip rahatsızlanan öğrencilerin ciddi bir durum olduğunu ve olayın takipçisi olduklarını vurguladı. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Meral Akşener: Ankara'ya iki partinin ortak aday olabilir

SONRAKİ HABER

Bağcılar'da 4 katlı binanın çatısında yangın çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...