30 Kasım 2018 06:51
Son Güncellenme Tarihi: 30 Kasım 2018 09:18

İDO seferlerine devam edecek

1 Aralık'ta iç hat seferlerini durduracağını açıklayan İDO kararından vazgeçti. İBB Başkanından açıklama geldi.

Fotoğraf: İDO Basın Bülteni

Paylaş

2011 yılında özelleştirilen İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), İstanbul’daki iç hat seferlerini "mali nedenlerle" 1 Aralık’ta durdurma kararı aldı. 1 Aralık'ta iç hat seferlerini durdurması beklenen İDO, bu kararından vazgeçti.

DHA'nın haberine göre, İDO yapılan görüşmeler sonuçlanana kadar seferlerine devam edecek. Görüşmelerden çıkacak sonuca göre seferlerle ilgili son kararın verileceği belirtildi.

İBB BAŞKANI UYSAL'DAN İDO AÇIKLAMASI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlit Uysal, İDO'nun seferlere devam etme kararıyla ilgili olarak "Şirket tekrar bu tür aksaklıkları ortaya çıkarırsa gereğini yaparız. Şu anda da hazır halde bekliyoruz" dedi.

Uysal, İDO'nun seferlerini devam ettirme kararıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Uysal, “Yapılan bir kamu hizmeti. İDO'dan açıklama gelince biz 'vatandaşımızı mağdur etmeyiz' demiştik. Gerekli hazırlığı yaptık. Feribotları iskelelerde hazır hale getirdik. Tabi bu arada şirketle görüşmeler yaptık. Şirket yetkilileri de bir değerlendirme yaptılar ve ‘Biz bu kararımızdan geri dönüyoruz. Tekrar seferlerimiz devam edecek’ dediler. Yakıt fiyatlarını gerekçe gösteriyorlardı. Petrol fiyatlarındaki düşüşün etkili olduğunu düşünüyorum. Ben şirket yetkililerine teşekkür ediyorum. Şirket bu tür aksaklıkları ortaya çıkarırsa gereğini yaparız. Şu anda da hazır halde bekliyoruz” diye konuştu. (HABERMERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Vali Bektaş: Kaçak maden ocaklarında ölmek, işçilerin kaderi olamaz

SONRAKİ HABER

Sarıyer'de istinat duvarı çöktü; bir ev hasar gördü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa