28 Kasım 2018 18:03

Hessen Barış Ödülü, Şebnem Korur Fincancı'ya verildi

Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı ve Evrensel yazarı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Hessen Barış Ödülü'nü Almanya'da düzenlenen törende aldı.

Ekran görüntüsü Evrensel WebTV'de yayınlanan 5 Dakikada programından alınmıştır

Paylaş

Hessen Barış Ödülü, Almanya’da düzenlenen törenle Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı ve Evrensel Yazarı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’ya verildi.

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, Hessen Barış Ödülü’ne layık görülen TİHV Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Almanya’nın Wiesbaden kentinde düzenlenen törenle ödülünü aldı.

Törende konuşan Hessen Eyalet Meclisi Başkanı Norbert Kartmann, “Türkiye İnsan Hakları Vakfı ile birlikte işkenceyi belgeleyen ve işkence mağdurlarına yardımcı olan bir kadına saygılarımızı sunuyoruz” dedi.

Ödül töreninde konuşan Fincancı, ödülün ‘insan haklarıyla uğraşan insanlar için önemli bir işaret’ olduğunu söyledi.

Hessen Eyalet Başbakanı Volker Bouffier de Birleşmiş Milletler’in işkencenin araştırılması ve belgelenmesi hakkında ilk uluslararası kılavuzu olma niteliği taşıyan İstanbul Protokolü’nün hazırlanmasının Fincancı’nın çabaları sonucunda mümkün olabildiğini belirtti.

Alman Protestan Kilisesi Konseyi eski Başkanı Wolfgang Huber ise Fincancı’nın ‘toplumsal sorumluluk taşıyan bir tıp için parlak bir örnek’ olduğunu dile getirdi. Huber, Fincancı’nın profesyonelliğini, gönüllülüğünü, cesaretini şiddeti engellemek, insan onurunu korumak ve barışı desteklemek için ortaya koyduğunu söyledi.

Adını Sosyal Demokrat Partili eski bir Hessen eyalet başbakanından alan Albert Osswald Derneği tarafından 1994 yılında verilmeye başlanan Hessen Barış Ödülü, 25 bin euroluk para ödülü içeriyor. Geçen yıl Birleşmiş Milletler eski Savaş Suçları Mahkemesi Başsavcısı Carla Del Ponte, 2016 yılında da AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ödüle layık görülen isimler olmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Büro Memur-Sen Yalova Şube Başkanına silahlı saldırıda 9 tutuklama

SONRAKİ HABER

Usta oyuncu Uğur Kıvılcım son yolculuğuna uğurlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...