28 Kasım 2018 14:25
Son Güncellenme Tarihi: 28 Kasım 2018 18:45

Erdoğan ve Trump telefonda görüştü

Erdoğan ve Trump, G-20 Liderler Zirvesi sırasında Buenos Aires'te yüz yüze görüşme konusunda mutabık kaldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Türkiye-ABD arasındaki iş birliğini her alanda daha da geliştirme konusundaki kararlılıklarını teyit eden Erdoğan ve Trump, G-20 Liderler Zirvesi sırasında Buenos Aires'te yüz yüze görüşme konusunda mutabık kaldı.

Görüşmede ayrıca gündemdeki ikili konuların yanı sıra, Karadeniz’de Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilim de ele alındı. Erdoğan, Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile gün içerisinde yaptığı telefon görüşmesi hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın yaptığı telefon görüşmesine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, iki liderin Rusya-Ukrayna gerginliğini ele aldığına vurgu yaparak, G20 zirvesinde görüşme konusunda mutabık kaldıklarını bildirdi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Başkan, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir telefon görüşmesi yaptı. İki lider, Kerç Boğazı'nda yaşanan gerginliğe dair ve Ukrayna'nın gemilerine ve mürettebatına el konulması konusunda derin kaygılarını dile getirdi. G20 toplantısında tekrar görüşerek bu kaygıları ve diğer ikili ilişkileri ele almak konusunda mutabık kaldılar.” (AA)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ’lü İrem Kütük’ün hayatını kaybettiği ana dair kamera kayıtları

SONRAKİ HABER

Gökçeada ve Bozcaada'ya yarınki feribot seferleri iptal edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...