Öykü Arin ve tüm lösemili çocuklara TARİŞ işçileri ve DİSK’ten destek

'Öykü Arin’e ve tüm lösemili çocuklara umut ol' kampanyası kapsamında, TARİŞ işçileri ile DİSK ve bağlı sendikalar kök hücre bağışında bulundu.

28 Kasım 2018 10:14
Paylaş

'Öykü Arin’e ve tüm lösemili çocuklara umut ol' kampanyası kapsamında, DİSK ve bağlı sendikalar ile TARİŞ direnişindeki işçiler Konak Meydanı’nda bir araya gelerek kök hücre bağışında bulundu.

Eylem Yazıcı ve Çağdaş Yazıcı’nın kızları Öykü Arin’e çok sayıda kişi ilik nakli için donör olabilmek amacıyla kan bağışında bulunmaya devam ediyor. ‘Umut ol, donör ol’ kampanyası kapsamında DİSK üyeleri ve TARİŞ işçileri de bağışıta bulunmak amacıyla bir araya geldi.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Konak Meydanı’nda yaptığı açıklamada, ‘Donör Ol umut ol’ kampanyasına başta Öykü Arin ve Servet Metin gibi İzmir’de kendi üyelerimizin de bulunduğu çocuklarımızın hikayelerinin yarım kalmaması için tüm toplumu bu duyarlılığa davet ediyoruz. Bugün bizim başlattığımız ve KESK’in, KESK’e bağlı şubelerin, belediyelerin, demokratik kitle örgütlerinin, sendikaların başlatmış olduğu bu proje kemik iliği için sıra bekleyen ve tedavisi için donör olma ve kan merkezlerine gelen herkese DİSK olarak teşekkür ediyoruz. Bizde bu kampanyanın bir parçası olarak, çocuklarımızın geleceğini kurtarmak adına bu kampanyaya bir nebze de olsa katkı sunmak için buradayız. Bu girişim İzmir’de bulunan tüm üyelerimiz tarafından da belediyelerin önlerinde ve iş yerlerinde yapılmaya devam edecektir. Donör ol, umut ol diyoruz. Yeryüzünde hiçbir çocuğun masalları yarım kalmasın diyoruz. Buraya katkı sunan tüm şube başkanlarına, Ankara’dan gelen daire başkanlarımıza ve ‘biz direnişte de, ekmek kavgasında da olsak bu dayanışama içinde yer almak istiyoruz’ diyen Tariş işçilerine de teşekkür ediyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İngiltere'de mahkeme, Akın İpek'in iade talebini reddetti

SONRAKİ HABER

Sayacılar grevi bitirdi: Birlikteliğimiz devam edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...