28 Kasım 2018 07:07
Son Güncellenme Tarihi: 28 Kasım 2018 07:45

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 6 Aralık'ta toplanıyor

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019’da geçerli olacak asgari ücret için ilk toplantısını 6 Aralık'ta yapacak.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019’da geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere ilk toplantısını 6 Aralık'ta yapacak.

Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri 6 Aralık Perşembe günü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde başlayacak. Komisyonda, işçi tarafını Türk-İş, patron tarafını ise TİSK temsil edecek.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, son dönemde döviz kurlarındaki dalgalanma nedeniyle asgari ücretlilerin kayıplarına dikkati çekerek, asgari ücretin ekim ayından itibaren 2 bin liraya yükseltilmesi, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun aralık ayındaki görüşmelerinin de mevcut asgari ücret üzerinden değil 2 bin lira üzerinden yapılmasını gündeme getirmişti.

Atalay, geçen hafta, Asgari Ücret Tespit Komisyonunda yer alacak Türk-İş heyeti konusunda da değişikliğe gideceklerini belirterek, “Asgari Ücret Tespit Komisyonunda bu yıl ilk kez bir asgari ücretli işçi de yer alacak. İşçi arkadaşımız komisyon üyelerine asgari ücretle nasıl geçindiğini anlatacak” açıklamasını yapmıştı.

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, patron ve devlet temsilcisi 5’er kişi olmak üzere toplam 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Avustralya'da yangın alarmı: 8 bin kişiye 'Evinizi boşaltın' çağrısı

SONRAKİ HABER

Tahir Elçi öldürülüşünün 3. yılında anıldı: Takipçisiyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...