27 Kasım 2018 13:03

ODTÜ'lü İrem Kütük mezuniyet cübbesiyle son yolculuğuna uğurlandı

ODTÜ kampüsünde kamyonet kasasının kapağının başına çarpmasıyla hayatını kaybeden İrem Kütük, Konya'da toprağa verildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

ODTÜ kampüsü içerisinde kamyonetin kasasının açılan kapağının başına çarpması sonucu yaşamını yitiren İrem Kütük, memleketi Konya'da toprağa verildi. Kütük'ün tabutunun üzerine duvak ve mezuniyet cübbesi örtülürken, cenazeye okul arkadaşları da katıldı.

Otopsi işlemlerinin ardından ailesi tarafından teslim alınan İrem Kütük'ün cenazesi, Konya'ya getirildi. Cenaze daha sonra Parsana Camii'ne götürüldü. Baba Ali Rıza ve anne Saadet Kütük, cami bahçesinde taziyeleri kabul etti. İrem'in tabutunun üzerine duvak örtülüp, mezuniyet cübbesi konuldu. Cenazede İrem Kütük'ün okul arkadaşları ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

İrem Kütük'ün cenazesi öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Musalla Mezarlığı'na götürülerek, gözyaşları arasında toprağa verildi.

ODTÜ'LÜ ÖĞRENCİLERDEN ÖLÜME TEPKİ

Öte yandan İrem Kütük'ün ölümüne ODTÜ öğrencileri tepki gösterdi. ODTÜ'de okuduğunu ve adını vermek istemediğini belirten bir öğrenci, arkadaşları İrem Kütük’ün yaralanmasının ardından müdahale eden üniversitenin ambulansının yetersiz kalması ve diğer ambulansın geç gelmesine tepkisini dile getirdi.

Bir başka öğrenci de, buradaki öğrencilerin hepsinin sıkça A4 Kampüs Kapısı yolunu kullandığını belirterek, “Bu olayı sadece okul yönetimine yıkmak doğru mudur bilmiyorum ancak bu yol hepimizin kullandığı bir yol sonuçta. Bu olayların bu kadar üst üste yaşanması tabii ki hepimizi üzüyor. Böyle bir araç okula girecekse bir sürü giriş varken en işlek yolun kullanılması bence çok yanlış. Bu tip olaylarda şans faktörünün minimize edilmesi için gereken önlemler alınmalı. Dün böyle bir olayın olması yarın bizim başımıza da gelmeyeceği anlamına gelmiyor” diye konuştu.

'HERKESİN BAŞINA GELEBİLİRDİ, ÇOK KÖTÜ BİR OLAY'

Başka bir ODTÜ öğrencisi ise “O, A4 yolu üniversitenin en işlek yolu. O yolda, araçlar kenara çok fazla park ediyor. İnsanlar da yürürken yolun kenarından yürümek zorunda kalıyor. Çok tehlikeli bir yer orası. Benim de başıma gelebilirdi. Herkesin başına da gelebilirdi. Çok kötü bir olay” dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Amedspor'dan 25 Kasım nedeniyle kadınlara bilet indirimi

SONRAKİ HABER

AB’nin İngiltere’yle boşanma mutluluğu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...