22 Kasım 2018 11:46

Gazeteciler Sibel Hürtaş ve Hayri Demir'in davası 22 Ocak'a ertelendi

Gazeteci Sibel Hürtaş ve Hayri Demir'in aralarında bulunduğu 11 kişinin sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılandığı dava 22 Ocak'a ertelendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Gazeteci Sibel Hürtaş ve Hayri Demir'in aralarında bulunduğu 11 kişinin sosyal medya paylaşımları nedeniyle Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandıkları dava 22 Ocak’a ertelendi.

Artı TV Ankara Temsilcisi ve Genel Yayın Yönetmeni Sibel Hürtaş, Gazeteci Hayri Demir ve kapatılan Özgürlükçü Demokrasi gazetesi çalışanı Barış Ceyhan'ın aralarında bulunduğu 11 kişiye sosyal medya paylaşımlarından dolayı açılan davanın ikinci duruşması görüldü. TGS Ankara Şube Başkanı Sinan Tartanoğlu ve gazetecilerin desteğe geldiği duruşmada, sanıklar sosyal medya paylaşımlarının düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesini istedi.

Gazeteci Hayri Demir, dosyaya yeni paylaşımların “suç unsuru” olarak girdiğini, ancak kendisine tebliğ edilmediğini söyledi. Afrin ile ilgili sosyal medayada paylaşım yaptığı gün Afrin operasyonunun henüz başlamadığını belirten Demir, “Başlamayan bir operasyonu nasıl karalamış olabilirim?​” diye sordu. Paylaşımlarının haber içerikli ve gazetecilik kapsamında olduğunu kaydeden Demir, beraatini istedi.

Gazeteci Sibel Hürtaş da Afrin ile ilgili yaptığı sadece iki paylaşım olduğunu, bunların da yaptığı haberlerin paylaşımı olduğunu belirtti. Sanığın lehinde ve aleyhinde delil toplaması gereken yetkililerin bunu yapmadığını, sadece aleyhe delil toplama gayretinde olduğunu belirten Hürtaş, emniyetten gelen belgeleri incelemediklerini de dile getirdi.

Sanık avukatlarından Arkın Hürtaş, usül hakkında söz alarak “Duruşma salonunda polisler var, polis telsizleri açık. Telsiz sesleri duyuluyor. Bu durum adil yargılama hakkının ihlalidir” dedi. Avukatlar, dava dosyasına giren yeni belgelerin incelenmesi için süre istedi. Duruşma, Terörle Mücadele Şubesinden (TEM) gönderilen belgelerin incelenmesi için 22 Ocak 2019 günü saat 13.30’a ertelendi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

743 çocuk işlemediği suçlardan dolayı cezaevinde

SONRAKİ HABER

Eskişehir’de tiyatrolar kapalı gişe oynuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...