22 Kasım 2018 08:59

Gazeteci Pelin Ünker’in duruşması ertelendi

Paradise Papers haberleri nedeniyle Berat Albayrak ve Serhat Albayrak’ın şikayetiyle hakkında dava açılan gazeteci Pelin Ünker’in duruşması ertelendi.

Görsel: Cumhuriyet

Paylaş

Cansu PİŞKİN
İstanbul

Gazeteci Pelin Ünker, tüm dünyada siyasetçilerin ve patronların vergiden kaçınmak için yaptıkları para transferlerini konu alan ‘Paradise Papers’ belgelerine ilişkin haberleri nedeniyle hakim karşısına çıktı. Ünker’in, Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan “Off-Shore Kardeşler... Kayıtlardan Bakan Albayrak ile kardeşi de çıktı”, “Enerji Bakanı Albayrak ve kardeşi de bir dönem Malta’yı tercih etmiş Off-Shore Kardeşler” başlıklı haberlerinin ardından, Enerji Bakanı Berat Albayrak ve kardeşi Serhat Albayrak, Ünker’den şikayetçi olmuştu. Albayrak kardeşlerin şikayetiyle hakkında “Basın yoluyla iftira” suçlamasıyla dava açılan Ünker’in duruşması İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Ünker ve avukatlarının hazır bulunduğu duruşmaya, Albayrak kardeşlerin avukatı Abdulsamet Aydın ile Ahmet Çalık’ın avukatı Serdar Tolga Ars da katıldı. Duruşmayı Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ile Ünker’in meslektaşları izledi.  

MAHKEME BİRLEŞTİRME TALEBİNİ DAHA SONRA DEĞERLENDİRECEK

Ünker’in avukatı Tora Pekin, müvekkilinin kaleme aldığı yazı dizisi sebebiyle hakkında açılan iki ayrı davanın da mahkeme bünyesinde görüldüğünü hatırlatarak, birleştirme talep etti.  Pekin, “Müştekileri farklı olsa da aynı yazı dizisine ilişkin müvekkilim hakkında davalar açıldı. Bu dosyaların birlikte görülmesini istediğimizden müvekkilimin savunmasının daha sonra alınmasını talep ediyorum” dedi. Dava konusu haberlerde ismi geçen Çalık Holding’in yöneticilerinden Ahmet Çalık’ın avukatı Ars, katılma talebinde bulundu. Albayrak kardeşlerin avukatı Aydın ise şikayetlerinin devam ettiğini söyledi. Ara kararını açıklayan mahkeme, Ünker’in yargılandığı dosyaların incelenmesine, fiili ve hukuki irtibat bulunursa birleştirme hususunun değerlendirilmesine karar verdi. Duruşma, 21 Şubat saat 09.30’a ertelendi.

ÖNCEKİ HABER

Rusya’dan İdlib uyarısı: Durumdan hâlâ endişe duyuyoruz

SONRAKİ HABER

Bursa Kadın Platformu: 10 ayda 329 kadın öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...