22.11.2018 14:05

Nihat Zeybekci: İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez?

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkanvekili Nihat Zeybekci, gazetecilerin İzmir adaylığıyla ilgili sorusuna tepki çekecek yanıt verdi.

Nihat Zeybekci: İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez?

Fotoğraf: AA

İzmir'de düzenlenen Ege Ekonomik Forumu'na katılan Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkanvekili Nihat Zeybekci, basın mensuplarının, AKP'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterileceğinin konuşulduğunu hatırlatması üzerine, “İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez” dedi.

Ege Ekonomik Forumu'na katılan eski Ekonomi Bakanı, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkanvekili Nihat Zeybekci, verilen arada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. AKP'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterileceğinin konuşulduğu hatırlatılıp, bu konudaki düşüncesi sorulan Zeybekci, “Henüz daha kesinleşen bir şey yok ama ola ki partimizin ve Cumhurbaşkanımızın bu yönde bir teveccühü olur da bize böyle bir görev tevdi edilirse, bu bizim için öncelikli olarak bir onur olur, benim için şeref olur” ifadelerini kullandı.

Henüz kendisine ulaşan bir teklif olmadığını belirten Zeybekci, “Takdir edersiniz ki böyle şeylerin öncelikli olarak partimiz tarafından tebliğ edilmesi lazım. Bize şu anda yapılmış olan böyle bir teklif yok” diye konuştu.

Basın mensuplarının 'Siz İzmir'i istiyor musunuz' sorusunu da yanıtlayan Nihat Zeybekci, “İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez. İzmir, Anadolu'nun en güzel kızı, en güzel şehri. Doğuştan en güzel şehri. Hayırlısı olsun” dedi. (İzmir/DHA)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
02.02.2026 09:46

Fiyatlar geriledi: Altın ve gümüşte son durum ne? (02.02.2026)

Gram altın bu sabah itibarıyla 6 bin 590 TL seviyesinden haftaya başladı. Geçtiğimiz haftayı 6 bin 805 TL'den tamamlayan gram altında düşüş devam ediyor. Ons altın da 4 bin 636 dolara kadar geriledi.

Fiyatlar geriledi: Altın ve gümüşte son durum ne? (02.02.2026)

Fotoğraf: Dash Cryptocurrency/Unsplash

02.02.2026 14:15

ABD’li büyükelçi Barrack: Netanyahu–Erdoğan gerilimi söylem düzeyinde

ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Tom Barrack, Türkiye–İsrail ilişkilerine dair açıklamasında iki ülke arasındaki sert söylemlerin siyasi olduğunu söyledi, "Ticaret ve refah, coğrafyadan daha belirleyici" dedi.

ABD’li büyükelçi Barrack: Netanyahu–Erdoğan gerilimi söylem düzeyinde

Fotoğraf: ANKA

02.02.2026 17:12

Mahkeme kararına okul açılmıyor: '3 bin 533 gündür bekliyoruz'

Beşiktaş’ta veliler, mahkeme kararlarına rağmen 9 yıldır açılmayan İsmail Tarman Ortaokulu için okul önünde eylem yaptı: "3 bin 533 gündür bekliyoruz, kararlar uygulansın."

Mahkeme kararına okul açılmıyor: “3 bin 533 gündür bekliyoruz”

Fotoğraf: Evrensel

02.02.2026 08:33

Trump: Küba ile petrol tedariki için görüşmeler başladı

Küba ile petrol tedarikinin düzenlenmesine yönelik temasların başladığını açıklayan Trump, olası bir anlaşmanın “insani krizi önleyebileceğini” söyledi.

Trump: Küba ile petrol tedariki için görüşmeler başladı
Fotoğraf: Celal Güneş/AA
02.02.2026 14:58

ABD Adalet Bakanlığı belgeleri: Kâbe örtüsünden parçalar Epstein’in evine gönderilmiş

ABD Adalet Bakanlığı’nın yayımladığı yeni Epstein belgeleri, Kâbe örtüsünden alınan parçaların BAE bağlantılı isimler aracılığıyla ABD’ye, Epstein’in evine gönderildiğini ortaya koydu.

ABD Adalet Bakanlığı belgeleri: Kâbe örtüsünden parçalar Epstein’in evine gönderilmiş

Fotoğraf: Moataz Egbaria (معتز اغبارية)/Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

02.02.2026 10:00

Ukrayna: Rusya'nın işçi otobüsüne düzenlediği İHA saldırısında 15 kişi öldü

Ukrayna, Rusya ordusunun Pavlograd’da maden işçilerini taşıyan otobüse İHA saldırısı düzenlediğini, saldırıda 15 işçinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Ukrayna: Rusya'nın işçi otobüsüne düzenlediği İHA saldırısında 15 kişi öldü

Fotoğraf: Ukrayna Acil Hizmetler Birimi

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!