21 Kasım 2018 07:06
Son Güncellenme Tarihi: 24 Kasım 2018 13:18

Menderes Türel kimdir?

AKP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel kimdir?

Fotoğraf: DHA

Paylaş

1964 Antalya doğumlu olan Mendres Türel, ilk, orta ve lise eğitimini tamamladığı kentte gazeteci olarak çalıştı. 

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Oda Meclisi üyeliğine 1992'de 28 yaşındayken seçilen Türel, 21 Kasım 1987 ve 25 Kasım 1999'da ATSO Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürüttü. 2001'den 2004'e kadar ATSO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de sürdüren Türel, 28 Mart 2004'te yapılan genel yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Bu görevi 29 Mart 2009'a kadar yürüten Türel, Antalyaspor'a başkanlık da yaptı. 12 Haziran 2011'de yapılan genel seçimlerde AKP Antalya Milletvekili seçilen Türel, AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, Merkez Karar Yönetim Kurulu ve Merkez Yürütme Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

Türkiye Brezilya Parlamentolar Arası Dostluk Kurulu Grubu Başkanlığı yapan Türel, Akdeniz Parlamenter Asamblesi (AKDENİZ-PA) Türk Grubu üyesi oldu. 30 Mart 2014'te yapılan yerel seçimlerde yeniden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Türel, New York, Londra, Paris belediye başkanlarının bulunduğu Birleşmiş Milletler Güçlü Şehirler Ağı (Strong Cities Network -SCN) oluşumunda yer alan Türkiye'den tek belediye başkanı oldu.

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Türkiye Milli Heyet Başkanlığı görevini de yürütmekte olan Türel, 2017'de Sağlıklı Kentler Birliği Başkanlığı'na seçildi ve halen bu görevi de yürütmektedir.

Evli ve iki çocuk babası olan Menderes Türel University of Cambridge First Certificate sahibi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çamlıçay deresi kıyılarında 'imar barışı' talanı

SONRAKİ HABER

3,5 yaşındaki Öykü ilik bağışı ile hayata tutunmayı bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...